Boodschappen van Albert Heijn worden binnenkort ook aan huis afgeleverd via Thuisbezorgd.nl en Deliveroo. Daarbij kunnen klanten kiezen uit een assortiment van meer dan 1200 artikelen.

Albert Heijn start volgende week met de nieuwe mogelijkheid vanuit twee winkels in Amsterdam. Over een mogelijke uitrol naar de rest van Nederland, laat de supermarkt zich in een persbericht nog niet uit.

“We willen beter eten voor iedereen op elk moment bereikbaar maken”, legt Albert Heijn-topvrouw Marit van Egmond uit in een schriftelijke toelichting. “Dat doen we al met onze winkels en bezorgservice via ah.nl. Samen met Deliveroo en Thuisbezorgd.nl breiden we de bezorgmogelijkheden uit zodat we de boodschappen ook binnen ongeveer dertig minuten op de fiets bij je kunnen thuisbezorgen.”

In de supermarktbranche wordt de laatste tijd vaker de samenwerking gezocht met bekende maaltijdbezorgbedrijven. Zo werd eind vorige maand al bekend dat Deliveroo boodschappen gaat bezorgen voor SPAR. La Place, de restaurantketen van Jumbo, deed al zaken met Thuisbezorgd.nl en kondigde dinsdag juist aan om de bezorgmogelijkheden uit te breiden met Uber Eats.

Het investeringsfonds van de Jumbo-familie Van Eerd heeft ook een belang genomen in flitsbezorger Gorillas, die voor Jumbo een selectie artikelen en voedingswaren van La Place levert in Nederland en Vlaanderen.

Lees meer over online boodschappen: