De AEX-index is woensdagmorgen zo’n 2 procent kwijtgeraakt. In twaalf dagen tijd verloor de AEX dertig punten, een verlies van 5,3 procent.

Alle 25 AEX-bedrijven verloren woensdagmorgen terrein. Vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield (-6,7 procent) en verzekeraar Aegon (-5,8 procent) waren de grootste dalers.

Het aandeel Heineken zakte 4,5 procent nadat de bierbrouwer had aangekondigd in de personeelskosten te snijden. KPN zag een omzetdip bij de zakelijke tak en verloor dik 3 procent.

De AEX-index raakte woensdagmorgen zo’n 2 procent kwijt op 534,77 punten. Daarmee wordt de negatieve trend van de afgelopen dagen doorgezet.

In twaalf dagen tijd heeft de AEX dertig punten verloren, een verlies van zo’n 5,3 procent.

Alle 25 AEX-bedrijven verloren woensdagmorgen terrein. Vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield en verzekeraar Aegon waren de grootste dalers met minnen van 6,7 en 5,8 procent.

Het aandeel Heineken zakte 4,5 procent. De bierbrouwer gaat vanwege de coronacrisis aanzienlijk in de personeelskosten snijden. De uitgaven voor medewerkers op het hoofdkantoor en regionale kantoren moeten omlaag, waardoor banen verloren gaan. Gedwongen ontslagen zijn daarbij niet uitgesloten.

Lees ook op Business Insider

KPN verloor dik 3 procent. Het telecomconcern is positiever geworden over de winstgevendheid in heel 2020, dankzij solide prestaties in het derde kwartaal en kostenbesparingen. Wel blijft KPN tegenwind voelen door de coronacrisis, met name bij de zakelijke tak omdat bedrijven terughoudender zijn met uitgaven voor telecomdiensten.

Lees ook: Dit moet je weten over de beurscijfers van vandaag: Heineken schrapt banen, KPN ziet omzetdip bij zakelijke tak

De MidKap leverde woensdagmorgen 2,6 procent in tot 772,60 punten.

Bij de kleinere bedrijven was ICT Group (plus 8,8 procent) een positieve noot. De automatiseerder voerde de omzet afgelopen kwartaal verder op.

Ook Europese beurzen diep in het rood

De Europese beurzen stonden diep in het rood. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs gingen tot 3,5 procent achteruit. De vrees voor de economische impact van de tweede coronagolf zorgde voor een brede verkoopgolf op de financiële markten.

In Frankfurt daalde Deutsche Bank 3,8 procent. De grootste bank van Duitsland wist in het derde kwartaal weer winst te boeken, na een stevig verlies een jaar eerder. De bank profiteerde met name van kostenbesparingen door het schrappen van duizenden banen.

Aston Martin steeg 17 procent in Londen. Het Duitse autoconcern Daimler (min 4 procent) wil zijn belang in de Britse sportwagenmaker uitbreiden.

PSA zakte 5,6 procent in Parijs. De eigenaar van Peugeot en Citroën zag de autoverkopen fors dalen door de coronacrisis. Carlsberg daalde 0,3 procent in Kopenhagen. De Deense bierbrouwer verhoogde zijn verwachtingen na een sterk derde kwartaal.

De euro was 1,1751 dollar waard, tegenover 1,1824 dollar een dag eerder.

De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 3,6 procent tot 38,15 dollar. Brentolie werd 2,9 procent goedkoper op 40,02 dollar per vat.

LEES OOK: Nu inzetten op een stevige beurscorrectie of juist een nieuwe rally van aandelen heeft weinig zin: de markt houdt z’n adem in