• Sinds 1 maart kun je de aangifte voor de inkomstenbelasting van 2022 indienen.
  • Er zijn talloze aftrekposten en interessante overwegingen waar je op kunt letten bij het doen van de belastingaangifte.
  • Business Insider biedt een compleet overzicht in een gratis whitepaper.

Je kunt sinds 1 maart de belastingaangifte over 2022 indienen. Zoals elk jaar zijn er weer een aantal zaken die zijn veranderd, waar je speciaal op moet letten.

Zo vraagt het opgeven van je vermogen in box 3 dit jaar speciale aandacht. Het betekent concreet dat voor het belastingjaar 2022 de oude berekening voor de vermogensbelasting wordt vergeleken met een nieuwe methode. De berekening die het gunstigst uitpakt wordt dan toegepast.

Daarnaast zijn er nog talloze andere zaken die de moeite waard zijn om in de gaten te houden. Wat te denken van de bijtelling voor de auto van de zaak? En hoe zat het al weer met toeslagen en kosten voor je kinderen?

Wil je snel duidelijkheid hebben over het bedrag dat je moet betalen of terugkrijgt, dan is het aan te raden om je aangifte vóór 1 april in te dienen. De Belastingdienst belooft dan dat een teruggave in de eerste helft van juli op je rekening staat.

Business Insider zet in een compleet overzicht alles op een rij waar je bij de aangifte over 2022 op moet letten, in de vorm van een gratis whitepaper.

Als je je inschrijft voor onze handige nieuwsbrief over Personal Finance, die je 1 keer per week ontvangt, krijg je gratis d whitepaper met alle tips voor de belastingaangifte.

Schrijf je hier in voor onze andere nieuwsbrieven!