• De spanning was te snijden tijdens de EK-wedstrijd tussen Zwitserland en Frankrijk.
  • Een camera legde de emoties van een Zwitserse supporter vast.
  • De man, en zijn emotionele reis van angst naar euforie, is de afgelopen uren trending op Twitter.

De wedstrijd tussen Zwitserland en Frankrijk was een van de spannendste tot nu toe tijdens het EK Voetbal. Nadat de Zwitsers in de eerste helft voor kwamen te staan met 1-0, kwam Frankrijk in de tweede helft terug met maar liefst drie doelpunten.

In een poging terug te komen, scoorde Zwitserland in de tachtigste minuut de 2-3. Maar de gelijkmaker, nodig om de kwartfinales te bereiken, bleef uit.

Met het wegtikken van de tijd, kwam in de negentigste minuut een Zwitserse fan in beeld. Hij heeft een gezichtsuitdrukking van pure wanhoop op zijn gezicht.

Swiss fan reacts to Euro 2020.

Het tij kan echter snel keren in voetbal. Een minuut later maakt Zwitserland de gelijkmaker. Aanvaller Mario Gavranovic schreef de 3-3 op zijn naam en dwong de wedstrijd de verlenging in.

Toen de camera's de onbekende Zwitserse voetbalfan weer vonden, was zijn wanhopige blik verdwenen. Net als zijn shirt. Zijn gemoedstoestand was ook een stuk levendiger geworden.

Timothy Burke plakte de twee reacties van de supporter aan elkaar in een video. Het vat in negen seconden de grote hoogtes en diepe dalen van de sport samen. Tussen de twee reacties zit minder dan twee minuten tijd.

De pijn. Het ongeloof. De euforie.

Angst en hoop. Smart en gelukzaligheid.

De hele menselijke ervaring, verpakt in een paar seconden voetbal.

Het was trouwens niet het einde van de emotionele reis van deze fan. Na dertig minuten verlenging versloeg Zwitserland Frankrijk met penalties, waardoor de Zwitsers doorgaan naar de kwartfinales.