Premium content ophalen

Funda is de onbetwiste nummer één als het aankomt op het zoeken van een koopwoning.

Maar inmiddels zijn er een aantal alternatieven verrezen. Huizensites die het anders aanpakken dan de reus die grotendeels in handen is van makelaarsvereniging NVM.

Zo biedt een aantal huizensites gegevens die van belang zijn op één plek, in plaats van dat consumenten die her en der bij elkaar moeten sprokkelen.

Ze tonen ook woningen die niet te koop staan, geven een seintje bij een prijswijziging of laten huiseigenaren op woningzoekers reageren in plaats van andersom.

Als potentiële huizenkopers sla je meestal aan het scrollen op Funda, waar veel informatie over de te koop staande woningen te vinden is. Hoewel Funda verreweg het populairst is, heeft het platform gezelschap gekregen van een aantal uitdagers.

Jaap.nl met 1 miljoen unieke bezoekers per maand, was in 2006 de eerste die de concurrentie met Funda aanging. Inmiddels zijn er meer huizensites waar woningeigenaren zonder tussenkomst van een makelaar hun woning kunnen aanbieden.

Deze platforms beloven ook meer gegevens over de woning te tonen en consumenten meer controle te geven over het aan- en verkoopproces.

Premium content ophalen