• Jordan Belfort, de voormalig beurshandelaar die bekend staat als de ‘Wolf of Wall Street’, heeft in een interview opgeroepen tot de “massale” regulering van crypto’s.
  • Ook bestempelde hij ‘stablecoin’ tether wederom als een zwendel.
  • Ondanks zijn kritische blik op de onrealistische koersdoelen voor bitcoin en ether, voorziet Belfort wel een koersstijging voor de twee meest populaire cryptomunten.

Jordan Belfort, de beruchte beurshandelaar op wie de Hollywoodkaskraker ‘The Wolf of Wall Street’ is gebaseerd, roept in een interview met de site CoinDesk op tot de “massale” regulering van crypto’s. Ook noemt hij ‘stablecoin’ tether een zwendel.

Lees ook: Mogelijk strafrechtelijk onderzoek naar omstreden Tether – zoveelste rode vlag voor problematische stablecoin

“Hoe eerder die massale regulering op de markt komt, hoe beter het is voor de bitcoin, stablecoins en al het andere”, zei Belfort, die zichzelf beschouwt als een ‘cryptobull’.

Hij voegde eraan toe dat de vrees voor cryptoregulering misplaatst is. Hierbij verwees Belfort naar het in toom houden van de rommelobligatiemarkt door toezichthouders.

“Iedereen zei: ‘Oh nee, de toezichthouders komen eraan! [Maar uiteindelijk] is de markt veel groter geworden, dus ik denk dat het een goede zaak is”, zei hij.

In een reactie op de recente berichtgeving dat leidinggevenden van tether worden onderzocht voor bankfraude, herhaalde Belfort zijn jarenlange kritiek op de grootste stablecoin en zei hij “geschokt” te zijn door hoe weinig juridische actie tot nu toe heeft plaatsgevonden.

Lees ook: De EU wil anonieme cryptoportemonnees verbieden om witwassen tegen te gaan

Belfort is kritisch, maar voorziet wel een koersstijging

In een interview uit 2018 zei Belfort dat hij vermoedde dat tether een “enorme zwendel” was, met het argument dat de uitgifte van de stablecoin kon worden gebruikt om de prijs van bitcoin op te krikken.

Sommige academici hebben soortgelijke conclusies getrokken. Anderen zijn het daar niet mee eens.

Ook bektritiseerde Belfort de onrealistische koersdoelen voor bitcoin en ethereum, die volgens hem worden gebruikt om de hype aan te wakkeren. De voormalig beurshandelaar zegt beide beleggingen te bezitten.

Ondanks zijn kritiek, acht Belfort een koersstijging voor ’s werelds twee meest populaire crypto’s zeer waarschijnlijk. “Ik denk dat [bitcoin] een grote kans heeft om te worden gezien als digitaal goud”, zei hij. Belfort verwacht dat de munt tegen het einde van het jaar tussen de 45.000 dollar en 70.000 dollar verhandeld wordt.  

Lees ook: Bitcoin versus goud: 10 experts geven aan waar hun voorkeur ligt

Voor ethereum voorziet de voormalige beurshandelaar een stijging tot mogelijk 4.500 dollar.

Meer crypto? Lees ook deze stukken eens: