• Afgelopen week is er opnieuw geld onttrokken aan beleggingsproducten voor de bitcoin, zo blijkt uit een analyse van vermogensbeheerder Coinshares.
  • Beleggingsproducten voor ether, de tweede cryptomunt gemeten naar de marktwaarde, zagen voor de derde week op rij een instroom van kapitaal.
  • Het Ethereum-netwerk maakt zich op voor een belangrijke technische aanpassing die invloed kan hebben op de interesse van beleggers.

Afgelopen week hebben beleggers opnieuw geld onttrokken aan fondsen die de mogelijkheid bieden om indirect in de bitcoin te investeren. Dat blijkt uit Amerikaanse data van vermogensbeheerder Coinshares.

Er stroomt nu al twee weken op rij geld uit bitcoinproducten. Beleggers verzilverden waarschijnlijk winsten op oudere beleggingen in de bitcoin en staken opbrengsten in producten voor ether.

De data van Coinshares geven een idee van de keuzes van institutionele beleggers die veelal indirect via beleggingsfondsen in crypto’s deelnemen, in plaats van direct te handelen in bitcoin of ether

De bitcoin verloor afgelopen week ongeveer 7 procent aan waarde. In die week zakte de cryptomunt tot onder de 32.000 dollar.

Afgelopen april bereikte de bitcoin een recordniveau van bijna 64.000 dollar. Sindsdien is de belangrijkste cryptomunt met bijna 50 procent in waarde gedaald.

Beleggingsstrateeg James Butterfill van Coinshares zegt tegenover Insider dat hij een deel van de recente uitstroom van vermogen uit bitcoinproducten te maken heeft met winstnemingen van langetermijnbeleggers. Die zouden een grotere waardedaling verwachten in de komende maanden en daarom winsten verzilveren.

CoinShares
CoinShares

"Beleggers kijken naar een verkoopmoment dat voor hen geschikt is. Misschien denken ze: 'Ik had moeten verkopen op 55.000 dollar, maar de koers is gedaald tot 30.000 dollar, dus ik neem hier gewoon winst, want ik denk dat de koers van de bitcoin niet veel gaat doen in de zomer'," aldus Butterfill.

Ondertussen noteert de cryptomunt ether, die bij het Ethereum-netwerk hoort, op een niveau van zo'n 1.930 dollar, blijkt uit data van Coinmarketcap. Ether piekte in mei boven de 4.300 dollar en is sindsdien - net als de bitcoin - ongeveer 50 procent in waarde gedaald.

Beleggers maken zich op voor een belangrijke technische aanpassing van het Ethereum-netwerk, die op 4 augustus uitgerold moet worden. Sommige beleggers denken dat dit positief kan uitpakken voor de waarde van ether, omdat dat overgang gepaard gaat met een vermindering van het aanbod van ethermunten die hiermee dus schaarser worden.

[activecampaign form=28]

LEES OOK: Bekijk hoe de Maleisische politie een stoomwals gebruikt om 1.069 computers die bitcoins delven te verpletteren