• Werkgevers mikken gemiddeld genomen op een verhoging van salarissen met 4,2 procent in 2024, zo blijkt uit nieuw onderzoek van adviesbureau WTW.
  • Daarmee proberen bedrijven talent aan te trekken en te behouden, te midden van de blijvend hoge inflatie en krappe arbeidsmarkt.
  • Dit jaar komt de gemiddelde loonstijging naar verachting uit op 4,6 procent, aldus WTW.
  • Lees ook: Loonstijgingen vlakken af: dat is een gunstig teken voor de ECB

Om personeel aan te trekken en te behouden, willen werkgevers salarissen volgend jaar gemiddeld genomen met 4,2 procent verhogen.

Dat blijkt uit het nieuwe Salary Budget Planning Report van het wereldwijde adviesbureau WTW. In Nederland deden ruim 700 bedrijven mee aan het salarisonderzoek.

Dit jaar komt de verwachte gemiddelde loonstijging in Nederland uit op 4,6 procent, zo meldt WTW. Dat werkgevers de salarissen in 2024 opnieuw flink opschroeven, komt door de aanhoudend hoge inflatie en krappe arbeidsmarkt.

“Hoewel we lagere salarisstijgingen verwachten voor volgend jaar, liggen ze nog steeds ruim boven de verhogingen die we de afgelopen 10 jaar hebben gezien”, zegt senior director Mary Cloosterman bij WTW Nederland in een persbericht naar aanleiding van het onderzoek.

"Bedrijven met een duidelijke beloningsstrategie en een goed begrip van de factoren die deze strategie beïnvloeden, zullen succesvoller zijn in het aantrekken en behouden van werknemers", vervolgt Cloosterman.

Ruimte voor loonsverhogingen bij bedrijven in 2024

Hiervoor lijkt redelijk wat geld beschikbaar bij bedrijven. Een derde van de ondervraagde Nederlandse ondernemingen zegt dat de verwachtingen voor hun bedrijf beter zijn dan ze hadden voorzien. Bijna een vijfde is van plan om het personeelsbestand in de komende twaalf maanden uit te breiden.

Maar "er is meer nodig dan salaris om talent aan te trekken en te behouden", zegt Cloosterman. "Naarmate het personeelsbestand diverser, veeleisender en dynamischer wordt, is het belangrijk hun specifieke behoeften en voorkeuren te begrijpen en tegelijkertijd de gewenste werknemerservaring en carrière binnen het bedrijf te bieden."

Meer over HR? Check ook deze stukken eens: