• Bedrijven moeten zorgen dat ze in de zomermaanden goed door kunnen draaien en hun teams voor september op orde hebben.
  • Dat betekent dat juist ook in de zomer nieuwe werknemers aangetrokken moeten worden.
  • Er zijn volgens HR-adviesbureau Robert Half drie redenen waarom juli en augustus juist bij uitstek geschikt zijn voor het werven van sterke collega’s.
  • Lees ook: Bedrijven bieden vaker vast contract aan als lokkertje voor gewild talent

Terwijl veel mensen al in de vakantiestemming beginnen te raken, moeten bedrijven in de zomermaanden wel gewoon door blijven draaien. Vaak is tijdelijke vervanging nodig voor vakantiegangers en is het raadzaam teams helemaal op orde te hebben als het vanaf september weer druk gaat worden.

Gelukkig is de zomerperiode volgens HR-adviesbureau Robert Half een ideaal moment om nieuwe werknemers te werven. Dit zijn daar de drie belangrijkste redenen voor.

1. Net-afgestudeerden gaan op zoek naar hun eerste baan

In de zomer gaat veel jong talent dat net is afgestudeerd op zoek naar een eerste baan. En als kersverse professionals zijn zij uiterst gemotiveerd om een bedrijf te vinden dat goed bij hen past.

Gelijk in juli of augustus toeslaan om de beste net-afgestudeerden binnen te halen levert dus een voorsprong op ten opzichte van bedrijven die pas in september weer actief gaan werven.

2. Mensen staan in de zomer vaker open voor iets nieuws

Veel mensen gaan in de vrije tijd die ze hebben in de zomer reflecteren op hun carrière en vragen zich af of het niet tijd is voor iets anders. En ze hebben ook meer tijd om hun cv eens even flink onder handen te nemen.

Een ideaal moment dus om geschikte kandidaten te vinden die openstaan voor een nieuwe uitdaging.

3. Kans om nieuwe wervingsmethoden uit te proberen

Bedrijven kunnen in de zomer nieuwe manieren uitproberen om de beste kandidaten aan te trekken. Robert Half raadt de volgende methoden aan.

  • Leg de nadruk eens op soft skills, in plaats van technische vaardigheden en theoretische kennis.
  • Probeer sollicitatiegesprekken te voeren via video.
  • Betrek eens andere medewerkers bij het werving- en selectieproces.
  • Probeer te achterhalen of de indruk die kandidaten tijdens het gesprek krijgen, strookt met de normen en waarden van het bedrijf.

Hoewel alles in de zomermaanden wat langzamer mag gaan, is het wel belangrijk dat het sollicitatieproces niet té lang duurt, want dan haken kandidaten af.

LEES OOK: Bijna 8 op 10 werknemers die van baan zijn gewisseld, kijkt na een jaar alweer naar nieuwe kansen