Superbelegger Warren Buffet is op papier rijker dan Facebook-oprichter Mark Zuckerberg, nadat aandelen van Meta, het moederbedrijf van Facebook, donderdag bijna 240 miljard dollar aan waarde verloren. Oorzaak: een somber kwartaalbericht over de winst.

Meta’s koerscrash van 26 procent deed het vermogen van Zuckerberg in één dag met bijna 31 miljard dollar dalen tot ongeveer 90 miljard dollar, volgens de Bloomberg Billionaires Index. Zuckerberg heeft een belang van 14 procent in Meta.

Zuckerbergs fortuin daalde dit jaar tot nu toe met 30 procent. Daardoor zakte hij naar de tiende plaats op de miljardairslijst van Bloomberg. Twee weken geleden was hij nog ’s werelds zesde rijkste persoon.

Buffet staat ondertussen op de zevende plek in Bloomberg Billionaires Index omdat zijn nettowaarde met ongeveer 5 miljard dollar steeg tot 114 miljard. Daardoor is hij tot nu toe de enige persoon in de top 10 die dit jaar een positief nettoresultaat behaalde.

Door de koersval van Meta is de marktkapitalisatie van het bedrijf voor het eerst in ongeveer twee jaar lager dan die van Buffett's Berkshire Hathaway. De aandelenkoers van Berkshire Hathaway steeg dit jaar met 4 procent, terwijl die van Meta in dezelfde periode met 30 procent daalde. 

Buffett is een belangrijke aandeelhouder van Berkshire Hathaway en staat bekend om zijn strategie van waardebeleggen. Daarbij koopt hij laag renderende kwaliteitsaandelen in de hoop dat hun aandelenkoersen later zullen stijgen. Waardeaandelen doen het dit jaar beter dan groeiaandelen.

Zuckerberg is niet de enige techgigant die zijn vermogen dit jaar sterk zag dalen. De dalende techaandelen raakt ook de fortuinen van andere tycoons in de sector, waaronder Elon Musk, Jeff Bezos en Bill Gates.

Lees meer over miljardairs: