• CEO Elon Musk van Tesla heeft op woensdag een geschat vermogen van 288 miljard dollar, volgens de Bloomberg Billionaires Index.
  • Dat is zo’n 85 miljard dollar minder dan aan het begin van de week, doordat het aandeel Tesla met bijna 20 procent is gedaald.
  • Musk is nog steeds de rijkste persoon op aarde en bezit ruim 80 miljard dollar meer dan de nummer twee, Jeff Bezos.
  • Wil je weten hoe Elon Musk was als kind? Lees dan ons interview met zijn moeder, Maye Musk.

Het is pas woensdag, maar Elon Musk, CEO van Tesla, zag deze week nu al zijn vermogen met 85 miljard dollar kelderen. Het aandeel van de elektrische automaker zakte bijna 20 procent sinds maandag.

Volgens de Bloomberg Billionaires Index is Musk nu 288 miljard dollar waard. Daarmee blijft hij de rijkste persoon op aarde. De nummer twee op de ranglijst, Amazon-oprichter Jeff Bezos, is goed voor 206 miljard dollar.

Het enorme vermogensverlies van Musk komt na een bijzondere tweet van de topman in het weekend. Zaterdag vroeg hij aan zijn 63 miljoen Twitter-volgers of hij 10 procent van zijn aandelen moest verkopen om belasting te betalen. Het antwoord was een overweldigend ‘ja’. Daarop daalde de Tesla-koers maandag met 7 procent.

Op dinsdag volgde een nieuwe klap voor het aandeel door uitlatingen van de vermaarde shortseller Michael Burry. Hij suggereerde in een tweet, die inmiddels verwijderd is, dat Musk aandelen wil verkopen om schulden af te lossen. Daarop daalde de koers met nog eens 12 procent.

Ook het nieuws dat Musks broer Kimbal, die ook deel uitmaakt van de raad van bestuur van Tesla, voor ruim 100 miljoen dollar aan Tesla-aandelen heeft verkocht viel niet lekker bij beleggers.

Meer over Tesla? Check dan ook eens deze artikelen: