De prijzen voor virtueel land hebben dinsdag een nieuwe mijlpaal bereikt. Een bedrijf kocht een stuk virtueel onroerend goed in de online omgeving van gamingbedrijf The Sandbox voor een recordbedrag van omgerekend 3,8 miljoen euro.

Republic Realm, dat investeert in en zich bezighoudt met de ontwikkeling van virtueel onroerend goed en andere digitale activa, kocht het land in de zogenoemde metaverse van videogamingbedrijf Atari.

De aankoop was de grootste van virtueel onroerend goed in de metaverse, een benaming voor virtuele online omgevingen waarin gebruikers als ‘avatars’ activiteiten kunnen ontplooien.

Dit meldde zakenkrant The Wall Street Journal op basis van gegevens van Republic Realm en van NonFungible.com. 

Het nieuwe record volgt op een aankoop van afgelopen week door Metaverse Group, een dochteronderneming van Tokens.com. Dit bedrijf kocht toen een stuk digitaal land voor 618.000 mana, omgerekend op dat moment ongeveer 2 miljoen euro waard. Dit stuk grond is gelegen in het zogenaamde modedistrict van de Decentraland, eveneens en online, virtuele omgeving. 

Lees ook: De metaverse: wat is het en wat kan je ermee?

De deals onderstrepen de toenemende belangstelling voor projecten rond het concept van de metaverse. Vermogensbeheerder Grayscale zei eerder dat de metaverse een marktpotentieel van 1.000 miljard dollar per jaar vertegenwoordigt.  

Volgens The Wall Street Journal bezit Republic Realm ongeveer 2.500 percelen digitaal land verspreid over 19 werelden. Het bedrijf besluit soms om leegstaand onroerend goed in een bepaalde metaverse aan te houden en te wachten tot het in waarde stijgt.

Andere keren betaalt het een architect om virtuele huizen of winkelcentra te ontwerpen en huurt dan een spelontwikkelaar in om ze te bouwen, vertelt Janine Yorio, mede-oprichter van Republic Realm, aan de WSJ. 

Republic Realm en Atari zijn van plan om samen te werken bij de ontwikkeling van een aantal virtuele locaties die de vastgoedontwikkelaar heeft gekocht in The Sandbox.

Meer metaverse-nieuws? Check ook deze stukken eens: