• Mark Zuckerberg heeft een video geplaatst van een apparaat dat in ontwikkeling is voor de metaverse.
  • Met vr-handschoen met haptische feedback kunnen mensen druk en textuur voelen bij het aanraken van virtuele objecten.
  • In de video is te zien hoe Zuckerberg de handschoenen gebruikt om virtueel te dobbelen, te schaken en handen te schudden.
  • Lees ook: De metaverse: wat is het en wat kan je ermee?

Mark Zuckerberg is al vaker gespot met een vr-headset om dingen te zien in virtuele realiteit. Een nieuwe video toont hoe de CEO van Meta, voorheen bekend als Facebook, objecten aanraakt in virtuele realiteit. Dit doet hij met speciale handschoenen die fysieke aanraking naar de metaverse brengen.

Zuckerberg postte dinsdag een video waarin te zien is hoe hij “haptische handschoenen” uitprobeert. Hij doet hiermee dingen zoals virtueel dobbelen, Jenga, schaken, handen schudden en een boks geven.

“Meta’s Reality Labs-team werkt aan haptische handschoenen om een realistisch gevoel van aanraking te creëren in de metaverse”, schreef hij bij de video. “Op een dag zul je in staat zijn om textuur en druk te voelen wanneer je virtuele objecten aanraakt.”

De handschoenen volgen de handen van de drager om te bepalen waar deze zich bevinden in een virtuele omgeving. Raakt iemand een virtueel object aan, dan simuleren de handschoenen sensaties zoals druk, textuur en trillingen om het gevoel van aanraking na te bootsen.

Het bedrijf werkt al zeven jaar aan de handschoenen en merkt in een persbericht op dat het project "begon als iets dat onmogelijk leek, maar het wordt steeds haalbaarder naarmate we blijven innoveren en onderzoeken."

"Het maken van deze handschoenen is een uitdaging waarbij we geheel nieuwe domeinen van wetenschappelijk onderzoek uitvinden", aldus het persbericht. "Hoewel we nog in het beginstadium van de ontwikkeling zitten, is het doel om de handschoenen op een dag te koppelen aan je vr-headset. Dit moet voor een meeslepende ervaring bij het spelen tijdens een concert of pokerspel in de metaverse zorgen. Uiteindelijk zouden ze ook moeten werken met je augmentedreality-bril."

Een andere video, die maandag op de officiële Facebook-pagina van Meta werd geplaatst, toont de haptische handschoenen ook in actie. In de video gooit en vangt een persoon virtueel een bal en voegt zich bij een andere persoon in virtuele realiteit om spelletjes als Jenga en duimoorlog te spelen.

Je kunt de volledige video van Zuckerberg hieronder bekijken:

Meta's Reality Labs team is working on haptic gloves to create a realistic sense of touch in the metaverse. One day you'll be able to feel texture and pressure when you touch virtual objects.

Posted by Mark Zuckerberg on Tuesday, November 16, 2021

LEES OOK: De 16 grootste schandalen waarmee Mark Zuckerberg de afgelopen 10 jaar te maken kreeg toen hij een van ’s werelds machtigste mensen werd