Verzekeraar ASR heeft meerdere biedingen ontvangen op Knab, een bank die het bedrijf samen met andere Nederlandse onderdelen van branchegenoot Aegon overnam. Na berichtgeving van Het Financieele Dagblad bevestigt ASR de strategische opties voor de onlinebank te onderzoeken.

Het is nog niet zeker dat ASR Knab ook echt zal verkopen, benadrukt het bedrijf. “Knab is een sterk merk en een integraal en strategisch onderdeel van ASR. Onderdeel van de strategie van ASR is om regelmatig de strategische opties te onderzoeken voor verschillende onderdelen van het bedrijf, waaronder Knab”, luidt de verklaring.

Knab ontstond in 2012 en profileert zich als bank voor zzp’ers. Eind 2022 had de bank 346.000 betalende klanten en bedroeg de nettowinst 32,2 miljoen euro.

ASR is voornamelijk in Nederland actief met onder andere schade-, levens- en zorgverzekeringen. Het a.s.r. merk moet de leidende merknaam worden van de nieuwe combinatie met de onderdelen van Aegon Nederland. Het merk Aegon zal drie jaar na afronding van de transactie in gebruik blijven voor de pensioen- en hypotheekmarkten.

ASR heeft door de overname een leidende positie op de Nederlandse pensioenmarkt. Het combinatiebedrijf is naar eigen zeggen op het gebied van inkomensverzekeringen marktleider en de derde speler op de markt voor schadeverzekeringen.

LEES OOK: Wanneer krijg je AOW? Zolang heb je nog te gaan als je tussen de 24 en 66 bent … en kun je zelf pensioen opbouwen