• In een interview in De Telegraaf aan de vooravond van de alles beslissende Grand Prix van het seizoen in Abu Dhabi, zegt Max Verstappen dat hij zichzelf de beste coureur in de Formule 1 vindt.
  • “Ik vind wel dat je er zo in moet staan, als je Formule 1-coureur bent. Dus zeg ik: ja, absoluut! “, aldus Verstappen.
  • De eerste trainingsdag verliep volgens Verstappen niet helemaal naar wens, hij moest in de tweede training zes tienden van een seconde toegeven op Hamilton.
  • Lees ook: De pijlsnelle opmars van Max Verstappen – hoe de zoon van twee oud-coureurs een ster werd in de Formule 1

Max Verstappen denkt dat hij dit seizoen “al lang” wereldkampioen was geworden als hij in de Mercedes van Lewis Hamilton had gereden.

De 24-jarige Nederlandse coureur van Red Bull gaat zondag met evenveel punten als de Brit de slotrace in Abu Dhabi in. In een interview in De Telegraaf zegt Verstappen dat hij zichzelf de beste coureur in de Formule 1 vindt.

“Ik vind wel dat je er zo in moet staan, als je Formule 1-coureur bent. Dus zeg ik: ja, absoluut! Maar ik hoef dat niet te horen van iemand anders. Die erkenning heb ik niet nodig”, aldus Verstappen.

“Ik vind het veel belangrijker wat ik zelf denk en wat de mensen vinden die dicht bij mij staan. Als ik in zijn auto had gezeten, was het seizoen allang beslist geweest.”

Verstappen kreeg kritiek op zijn manier van racen in de afgelopen grands prix. Hij voerde op de circuits felle gevechten met Hamilton en ze belandden daardoor beiden al een paar keer buiten de baan. Het leverde Verstappen afgelopen week in Saudi-Arabië twee tijdstraffen van in totaal 15 seconden op.

"De laatste wedstrijden moet ik meer verdedigen, omdat we wat langzamer zijn. Ik heb nu niet de luxe om een voorsprong te controleren of weg te rijden. En ja, ik doe er alles aan om te winnen. Als ik zo niet denk, kan ik beter thuisblijven. Wanneer ik die instelling niet had gehad, zaten we hier ook niet met een gelijk aantal punten. Dan was hij al kampioen."

Verstappen na eerste trainingsdag in Abu Dhabi niet helemaal tevreden

De eerste trainingsdag van de beslissende grand prix van Abu Dhabi in de Formule 1 verliep niet helemaal naar de wens van Max Verstappen.

De Red Bull-coureur was de snelste in de eerste training, maar moest genoegen nemen met een vierde plaats in de tweede training, waarin rivaal Lewis Hamilton duidelijk sneller was in zijn Mercedes.

"De korte runs gingen niet helemaal volgens plan, we kwamen een beetje snelheid tekort", keek Verstappen terug op de trainingen. "Maar ik denk dat we in de lange runs meer competitief waren en dat is belangrijk."

De Limburger was wel tevreden over de aanpassingen aan het Yas Marina Circuit. "Ik vind het nieuwe circuit goed, het is leuker met de snelle bochten, zeker in de laatste sector", zei Verstappen.

"We hebben een aantal veranderingen aan de set-up van de wagen gedaan tijdens de twee trainingen en ik denk dat dat goed was. Ik kijk ernaar uit om dat in de kwalificatie allemaal samen te laten komen."

Verstappen moest in de tweede training zes tienden van een seconde toegeven op Hamilton. Beide coureurs starten zondag met evenveel punten aan de slotrace en gaan daarin uitmaken wie de titel verovert.