Als volgende week zijn presidentschap erop zit, vertrekt Donald Trump naar Florida, schrijft persbureau Bloomberg.

Naar verluidt vliegt Trump op 20 januari naar Florida, vlak voordat zijn termijn erop zit en die van Joe Biden begint.

Ook zijn dochter Ivanka en haar man Jared Kusher zouden naar Florida verhuizen.

Volgens persbureau Bloomberg is president Donald Trump van plan om in de ochtend van 20 januari naar zijn resort Mar-a-Lago in Florida te vliegen, vlak voor de inauguratie van zijn opvolger Joe Biden. 

CNN weet te melden dat Trump vastbesloten is om Washington achter zich te laten voordat zijn presidentschap eindigt, en dat zijn staf hoopt dat een grote menigte sympathisanten hem die dag uitzwaait. 

Trump breekt daarmee met de traditie dat een vertrekkend president de beëdigingsceremonie van zijn opvolger bijwoont. De inauguratie van Biden zal omgeven zijn met ongekend scherpe veiligheidsmaatregelen in de nasleep van de rellen om en in het Capitool, waartoe Trump aangezet zou hebben.

Verschillende stafleden van het Witte Huis zullen hun vertrekkende chef volgen en voor hem blijven werken in Mar-a-Lago, waaronder Trumps assistent Nick Luna, zo lieten bronnen dicht bij Trump weten.  

Trump florida mar a lago
President Donald Trump betreedt de Trump International Golf Club in West Palm Beach, Florida. Foto: Brendan Smialowsky

Naar verwachting zullen meerdere familieleden Trump volgen en hun woonplaats New York verruilen voor Florida.

Intussen start de openbaar aanklager van New York een onderzoek naar de Trump Organization en doet de stad New York naar aanleiding van de rellen in het Capitool geen zaken meer met Trump.

Volgens verschillende media zullen Trumps oudste dochter Ivanka en haar echtgenoot Jared Kushner ook naar Florida gaan. De twee die gelden als belangrijke adviseurs van de president, zouden neerstrijken in Miami.

Tijdens zijn presidentschap verbleef Trump veelvuldig in Mar-a-Lago. Zijn resort in Palm Beach noemt hij het 'winter Witte Huis'. Daar stond het overigens al om bekend lang voordat het Trumps eigendom werd.

Trump ontving er buitenlandse staatshoofden en hoogwaardigheidsbekleders en besprak er zelfs beleidsplannen met gasten. 

Sommige buren en inwoners van Palm Beach zijn een campagne begonnen om te voorkomen dat Trump zich permanent in Mar-a-Lago vestigt. Volgens hen mocht Trump er destijds alleen een club en een vakantieoord van maken op voorwaarde dat hij er niet permanent zou gaan wonen. 

Lees meer over Mar-a-Lago: