• De toekomstige buren van president Donald Trump hebben actie ondernomen om te voorkomen dat hij permanent intrekt in zijn landhuis Mar-a-Lago in Florida, schrijft The Washington Post.
  • De buren schreven naar verluidt een brief aan de gemeente Palm Beach en de Amerikaanse geheime dienst. Daarin stellen ze dat Trump, op basis van een overeenkomst die hij in 1993 heeft ondertekend, geen recht heeft fulltime in Mar-a-Lago te wonen.
  • Volgens The Washington Post zeggen de buren in de brief dat ze willen dat Palm Beach Trump onmiddellijk op de hoogte brengt van het nieuws om een ‘gênante situatie’ te voorkomen waarbij hij uit zijn huis gezet moet worden.

De nieuwe buren van president Donald Trump hebben juridische stappen genomen om te voorkomen dat hij permanent naar zijn landhuis en golfresort Mar-a-Lago in Florida verhuist, schrijft The Washington Post.

De president is naar verluidt van plan om permanent naar Mar-a-Lago te verhuizen als hij op 20 januari het Witte Huis verlaat.

Zijn toekomstige buren, de DeMoss-familie, proberen daar echter een stokje voor te steken. Volgens de Post hebben ze een klachtenbrief aan de gemeente Palm Beach en de Amerikaanse geheime dienst geschreven, waarin ze stellen dat het onrechtmatig zou zijn als Trump fulltime intrekt in de woning. 

De buren verwijzen in hun brief naar een overeenkomst die Trump in 1993 heeft ondertekend en die de woning tot een privéclub heeft verklaard. Volgens de voorwaarden van de overeenkomst mag geen enkele gast meer dan “drie niet-opeenvolgende periodes van zeven dagen gedurende een jaar” in de club verblijven.

In de brief vragen de buren aan de lokale ambtenaren van Palm Beach of zij Trump op de hoogte kunnen stellen dat hij helemaal niet in Mar-a-Lago mag wonen om zo een "gênante situatie" te vermijden waarbij de voormalig president uit het huis zou worden gezet.

Volgens The New York Times liet Trump zichzelf vorig jaar al inschrijven op zijn nieuwe adres in Florida. De Amerikaanse president bevestigde de verhuizing vervolgens zelf ook op Twitter.

Niet meer welkom in New York

Trump is een geboren en getogen New Yorker, maar na zijn vier jaar in het Witte Huis lijken de president en zijn familie niet meer welkom te zijn in de stad. Hoewel de verhuizing vooral belastingtechnisch voordelig zou zijn voor Trump, lijkt hij tijdens zijn presidentschap een ware voorliefde voor het landgoed te hebben ontwikkeld. Hij bracht heeft er de afgelopen vier jaar bijna al zijn weekenden door.

De renovaties van Trumps privéflat in het resort zouden al in volle gang zijn, schreef People Magazine onlangs. Ook zou Melania Trump, die in 2019 ook haar adres wijzigde naar Mar-a-Lago, al begonnen zijn met het zoeken naar een geschikte school voor hun zoon Barron. 

"Ze hebben alle scholen in Palm Beach en het naburige Broward al bezocht”, vertelde een bron, die een goede relatie heeft met Melania Trump, aan People Magazine. "Er zijn verschillende opties en ze zullen binnenkort beslissen."

Lees meer over de plannen van de familie Trump na het Witte Huis: