Het treinverkeer langs station Voorschoten wordt een dag eerder dan verwacht hervat, op donderdag in plaats van vrijdag, zo meldt ProRail. Overigens is dat wel later dan in eerste instantie werd gedacht, want eigenlijk zou het treinverkeer tussen Leiden en Den Haag dinsdag weer worden hervat. De bedoeling is dat de eerste trein met reizigers om 05.10 uur weer over het spoor bij Voorschoten rijdt.

Het herstellen van het spoor na het ongeval met twee treinen en een bouwkraan, waardoor een persoon om het leven kwam, duurde evenwel langer dan verwacht. Maar dat is dus nu alsnog een dag eerder klaar.

ProRail meldt dat onder meer het spoor is vernieuwd, veiligheidssystemen opnieuw zijn geplaatst en getest en dat de bovenleiding is hersteld. Ook zijn de kapotte dwarsliggers vervangen.

Uit het feitenrelaas van ProRail kwam naar voren dat de kraan te vroeg, te dichtbij of op het spoor is beland. Daardoor is de goederentrein tegen de kraan aangereden. Niet veel later reed de reizigerstrein op de wrakstukken van de kraan, zo stelt ProRail. De bestuurder van de kraan kwam om het leven, tientallen mensen raakten gewond.

LEES OOK: Dit gebeurde er volgens ProRail bij het treinongeluk bij station Voorschoten: spoorkraan te vroeg actief