Sam Altman en Bill Gates spraken elkaar onlangs voor de podcast Unconfuse Me van Gates. Altman is de CEO van softwarestartup OpenAI, het bedrijf achter de razend populaire AI-bot ChatGPT. Gates is mede-oprichter van Microsoft, de techreus die miljarden in OpenAI heeft geïnvesteerd.

Altman en Gates spraken onder meer over de apps die ze op hun smartphone gebruiken. Beide topmanagers blijken het meest gebruik te maken van berichtenapps. “Ik zou willen dat ik kon zeggen dat het ChatGPT is”, grapte Altman.

Altman bekende dat hij op zijn telefoon vooral bezig is met de zakelijke berichtenapp Slack, die in 2021 werd overgenomen door de leverancier van bedrijfssoftware Salesforce.

Altman gaf tegenover Gates aan “de hele dag” op Slack te zitten. Hij is er “veel meer mee bezig dan met e-mail”. Op de tweede plek staat voor Altman Apple’s iMessage.

Gates gedraagt zich meer zoals je van de mede-oprichter van Microsoft en de voormalige CEO van de softwarereus zou verwachten: hij brengt zijn tijd vooral door met Outlook, de e-mail applicatie van Microsoft.

"Ik ben zo'n typisch, ouderwetse e-mail-man", gaf Gates aan in de podcast. "Het is dat of de browser, want veel van mijn nieuws lees ik logischerwijs via de browser."

Altman was het niet helemaal eens met Gates over het meetellen van de browser: "Ik zie de browser niet echt als een app. Het zou kunnen zijn dat ik die nog vaker gebruik, maar zelfs dan zou ik nog kiezen voor Slack."

Artificial intelligence zorgt voor turborevolutie

Het duo besprak ook hun zorgen over de ontwikkeling van artificial intelligence in de podcast. Altman maakt zich vooral zorgen over hoe snel mensen zich zullen moeten aanpassen aan de veranderingen in hun leven en werk dat er door AI aankomt.

"Elke technologische revolutie gaat sneller en deze zal veruit de snelste tot nu toe zijn. Juist dat is iets waar ik een beetje bezorgd over ben: de snelheid waarmee de samenleving zich moet aanpassen en waarmee de arbeidsmarkt zal veranderen", zei Altman.

Natuurlijk werd het kortstondige ontslag van de CEO van OpenAI van eind vorig jaar nog even aangehaald. Altman denkt dat zijn afwezigheid van een week, en het feit dat het team hem terughaalde, vooral een positieve uitwerking heeft gehad.

"Veel mensen lieten weten dat ze het gevoel hebben dat het team nog nooit zo productief, optimistisch en effectief is geweest", vertelde Altman. "Ik denk dat dit een gouden randje aan het geheel geeft. Het was een moment waarop we volwassen moesten worden. We zijn erg gemotiveerd om beter te worden en willen dat OpenAI zich ontwikkelt tot een bedrijf dat klaar is voor de uitdagingen die voor ons liggen."

LEES OOK: Dit is de dagroutine van topman Sam Altman van de startup achter ChatGPT: 15 uur vasten en een lage dosis slaappillen