Een softwareupdate van Tesla voegt een hoop nieuwe snufjes toe aan de elektrische auto’s van de Amerikaanse fabrikant. De belangrijkste nieuwe functie is ‘smart summon’. Daarmee kunnen Tesla-auto’s zelfstandig rijden over parkeerplaatsen.

Wel moet de Model 3, S of X altijd in het zicht zijn van de eigenaar, schrijft Tesla in een blogpost. ‘Smart summon’ is alleen beschikbaar voor klanten die de upgrade voor geavanceerde Autopilot-functies of volledig zelfrijdende besturing hebben aangeschaft.

Met versie 10.0 van Tesla’s software voor de boordcomputer is het tevens mogelijk om Netflix of YouTube te kijken op het grote scherm in de auto, maar alleen als je hebt geparkeerd. Verder is er goed nieuws voor betalende Spotify-gebruikers: de muziekstreamingdienst is nu via het display te gebruiken.

Dan kun je meteen meezingen met je favoriete nummers, want met de optie ‘Car-aoke’ verschijnt nu de tekst van liedjes op het scherm. Volgens Tesla is er ondersteuning voor meerdere talen. Of Nederlands daarbij zit, is niet bekend.

Gamefanaten kunnen los op het eerste level van ‘Cuphead’ dat is toegevoegd aan Tesla Arcade, de bibliotheek met spelletjes in de boordcomputer. Het stuur dient daarbij als controller.

Tesla rolt versie 10.0 van de software deze week uit.

Lees meer over elektrisch rijden:

Lees ook op Business Insider