Premium content ophalen

Elektrisch rijden heeft het imago spotgoedkoop te zijn. Even je auto een paar uur aan het stopcontact hangen en je kunt al op pad. Maar hoe zit het nu echt met de kosten bij het opladen van een elektrische auto? En hoe laat zich dat vergelijken met rijden op benzine of diesel?

Business Insider ging op zoek naar energieprijzen voor elektrische auto’s in vergelijking met auto’s die op benzine of diesel rijden. We proberen hierbij uit te gaan van enigszins vergelijkbare auto’s.

In het onderstaande voorbeeld kijken we naar de populaire Nissan Leaf, één van de meest verkochte elektrische auto’s in Nederland. Daar zetten wij een vergelijkbare Nissan benzineauto naast, de Nissan Pulsar. Voor een compleet beeld nemen we ook een dieseluitvoering van de Nissan Qashqai mee.

Voor de duidelijkheid: we kijken in dit artikel alleen naar de tankkosten. Voor het totale plaatje moet je natuurlijk ook kijken naar verschillen in de aanschafprijs en het onderhoud, waarbij elektrische auto’s doorgaans wat duurder zijn in de aanschaf vanwege de kosten van de accu.

Tanken met benzine en diesel

Premium content ophalen