Dat Tesla een trouwe schare fans heeft, is bekend. Maar sommigen gaan wel heel erg ver in hun liefde voor de Amerikaanse maker van elektrische auto’s.

De Texaanse programmeur en biohacker Amie DD heeft de sleutelkaart van haar Model 3 laten implanteren in haar onderarm. Ze haalde de RFID-chip uit het pasje, hulde het geheel in biopolymeer en liet dat inbrengen onder de huid. Nu kan ze de deur van haar elektrische openen door te zwaaien.

Het hele project heeft elf maanden gekost, vertelt ze in een video op YouTube. Zo heeft ze het aangepakt:


De antenne van het Model 3-pasje loopt helemaal langs de buitenkant van de kaart. De chip eruit snijden was dus geen optie. Amie moest de pas oplossen in aceton.

Bron: Amie DD via YouTube

Eenmaal gestript bleef de chip plus antenne over. Het geheel is 4 centimeter lang en 1 centimeter breed, ongeveer zo groot als een LEGO-poppetje.

Bron: Amie DD via YouTube

Met hulp van het bedrijf VivoKey liet ze de gestripte Tesla-sleutel omhullen in een biopolymeer zodat het onder haar huid in kon worden gebracht. "Ik heb met enkele dokters gesproken. Ze zetten hun vraagtekens bij dit project", zegt Amie in de YouTube-video.

Bron: Amie DD via YouTube

Bij piercingshop Shaman Modifications liet ze de sleutel vervolgens implanteren. "Hij was fantastisch en legde alle stappen tot in detail uit", aldus Amie op haar blog. "Ik was zo nerveus van tevoren, maar hij nam alle zorgen weg."

Bron: Amie DD via YouTube

We laten het bloederige deel even achterwege. Dit zijn de markeringen op haar onderarm voor de ingreep.

Bron: Amie DD via YouTube

De chip zit in haar arm, maar Amie heeft nog geen video geplaatst waarop te zien is dat ze haar Model 3 ook daadwerkelijk opent. Haar arm was direct na de ingreep nogal opgezwollen, laat ze weten in een tweet.

Bron: Amie DD via YouTube

Tegen The Verge zegt Amie DD dat het openen van de Tesla lukt, maar dat het bereik van de chip haar tot nu toe tegenvalt. Ze moet haar arm op ongeveer 2,5 centimeter afstand houden. Hopelijk wordt dat beter als de zwelling afzwakt.


Wat als ze een nieuwe auto koopt?

Bron: AP Photo/David Zalubowski

Het is niet duidelijk of ze de geïmplanteerde RFID-chip ook kan gebruiken als ze een nieuwe auto koopt. Als dat weer een Tesla is, kan het misschien, zegt VivoKey.


Bekijk hieronder de hele video van Amie DD van hoe ze de Tesla-sleutel liet implanteren:


Lees meer over elektrisch rijden: