Het van oorsprong Zweedse telecombedrijf Tele2 heeft in Nederland in het tweede kwartaal van dit jaar meer mobiele klanten weten binnen te slepen.

De onderneming kreeg er 27.000 klanten bij, waarmee het totaal uitkomt op 768.000. Een jaar eerder waren dat er 584.000, maakte Tele2 woensdag bekend.

De Nederlandse klanten die mobiel bellen met Tele2, leverden het bedrijf 308 miljoen Zweedse kroon (33 miljoen euro) aan omzet op, 36 procent meer dan een jaar eerder.

Nederland is na Zweden de grootste markt voor Tele2, dat ook actief is als aanbieder van vaste telefonie, internet en televisieaansluitingen. De totale omzet van het bedrijf in Nederland daalde wel, met 8 procent tot 1,3 miljard kroon.

Verwachtingen naar beneden bijgesteld

Ook de omzet van het gehele concern ging omlaag, van 6,4 miljard kroon in het tweede kwartaal van vorig jaar tot 6,3 miljard kroon in de afgelopen driemaandsperiode. De nettowinst verdubbelde wel ruimschoots tot 818 miljoen kroon.

Tele2 heeft zijn verwachtingen voor heel 2014 naar beneden bijgesteld wegens de verkoop van Noorse tak van het bedrijf in het afgelopen kwartaal. Het concern voorziet nu dat de omzet tussen de 24,8 en 25,8 miljard kroon uitkomt. Eerder was dit 30 miljard.

Het bedrijfsresultaat (ebitda) komt dit jaar naar verwachting uit op tussen de 5,7 en 5,8 miljard kroon. Tele2 mikte hier eerder op 6 miljard.

Lees ook

We blijven minder bellen en sms'en, en dat voelen providers in de portemonnee

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl