• McDonald’s klaagde onlangs voormalig CEO Steve Easterbrook aan. Hij zou ongepaste seksuele relaties hebben onderhouden met drie werknemers en probeerde hij deze te verdoezelen voor het bedrijf.
  • De fastfoodketen eist daarom via de rechter het aandelenpakket en andere compensatie van in totaal ruim 40 miljoen dollar terug die hij meekreeg bij zijn ontslag.
  • Easterbrook spreekt de beschuldigingen tegen. Volgens hem was McDonald’s vorig jaar al van alles op de hoogte.
  • Ook beweert hij dat de fastfoodketen de rechtszaak tegen hem heeft aangespannen in de verkeerde Amerikaanse staat.

Voormalig McDonald’s-baas Steve Easterbrook, die vorig jaar werd ontslagen wegens grensoverschrijdend gedrag, heeft teruggeslagen in de juridische strijd met zijn oude werkgever.

Hij spreekt de laatste beschuldigingen van de fastfoodgigant aan zijn adres tegen, en beweert dat de keten achter de Big Mac de rechtszaak heeft aangespannen in de verkeerde Amerikaanse staat.

McDonald’s sleepte Easterbrook onlangs voor de rechter in de staat Delaware, in een poging om tientallen miljoenen dollars aan aandelen en andere aan hem uitgekeerde compensaties terug te vorderen. Easterbrook stuurde destijds seksueel getinte sms’jes naar een ondergeschikte, wat de aanleiding was voor zijn ontslag.

Maar volgens de keten is er inmiddels informatie waaruit blijkt dat hij nog meer seksuele relaties heeft gehad met andere medewerkers. Bovendien zou hij tientallen naaktfoto’s hebben verstuurd vanuit zijn werkmail.

Lees meer: 4 schokkende details uit de rechtszaak van McDonald’s tegen Steve Easterbrook

Dat zou betekenen dat hij heeft gelogen, bewijs heeft verborgen in het onderzoek naar zijn gedrag en fraude heeft gepleegd.

Easterbrook is het er niet mee eens. Volgens hem was McDonald's vorig jaar al van alles op de hoogte. Zijn advocaten stellen dat McDonald's alleen maar met dit verhaal komt omdat het concern niet kan bewijzen dat er sprake zou zijn van contractbreuk door Easterbrook.

De verdediging van de oud-topman beweert daarbij dat Easterbrooks aandelenovereenkomsten specifiek bepalen dat geschillen hierover behandeld dienen te worden in rechtbanken in de staat Illinois. In die staat staat ook het hoofdkantoor van McDonald's, in Delaware heeft de keten slechts een juridische vestiging om belastingtechnische redenen.

Lees meer over fastfood: