Behalve de razend populaire Big Mac zijn er heel wat andere gerechten terug te vinden op de menukaart van McDonald’s. En iedereen heeft zo zijn of haar eigen voorkeur.

Maar het personeel van de fastfoodketen weet waarschijnlijk het allerbest wat wel en wat niet lekker is. Behalve dat ze de maaltijden bereiden, eten ze er tijdens hun pauze ook vaak met personeelskorting.

Maar dat betekent niet dat ze alles maar eten wat McDonald’s te bieden heeft. Business Insider heeft met verschillende huidige en voormalige medewerkers gesproken over welke maaltijden zij liever links laten liggen.

Dit zijn de minst populaire gerechten onder het personeel van McDonald’s:


De klassieke visburger van de keten: Filet-O-Fish

Foto: Robson90/Shutterstock

De Filet-O-Fish van McDonald's heeft een lange geschiedenis. Het was in 1965 de eerste niet-hamburger op het menu en is sindsdien een icoon geworden.

In vastentijd is het een grote hit, want dan eten katholieken op vrijdag geen vlees. Het is ook één van de favoriete gerechten van president Trump. Hij bestelt vaak twee visburgers tegelijk, samen met twee Big Macs en een grote chocolademilkshake.

Maar voor twee personeelsleden waar Business Insider mee sprak, ligt dat heel anders. Een voormalig medewerker uit Virginia vindt de Filet-O-Fish vooral iets voor oudere klanten "omdat het voor hen makkelijker is om te kauwen", maar zelf houdt hij niet van de smaak. Een ander personeelslid zegt tegen Business Insider dat de visburger "tamelijk smakeloos" is.


De salades die veel meer calorieën bevatten dan je zou denken

Foto: Shutterstock

Een personeelslid uit Minnesota zegt tegen Business Insider nooit te kiezen voor de gezondere opties van de fastfoodketen: de salades. "Ik ben geen fan van al die sla en groentes en het aantal calorieën is ook nog eens astronomisch hoog", vertelt de medewerker.

De overal in de VS verkrijgbare 'Southwest Buttermilk Crispy Chicken Salad' bevat 520 calorieën en de 'Bacon Ranch Salad with Buttermilk Crispy Chicken' 490 calorieën. Ter vergelijking: een Big Mac heeft er 540.


De kipburger die niet zo gezond is als hij lijkt

Foto: Hollis Johnson

Twee medewerkers van McDonald's zeggen tegen Business Insider dat ze nooit kipburgers eten, omdat die helemaal vol boter zitten en daardoor veel minder gezond zijn dan ze lijken.


Alles wat nieuw is op het menu

Foto: Steve Easterbrook/AP

Een voormalig manager van een McDonald's-vestiging zegt tegen Business Insider altijd nieuwe gerechten op het menu te vermijden, omdat hij liever"bij de basis blijft" van de fastfoodketen.

Lees meer over McDonald’s: