• Veilinghuis Sotheby’s zal volgende maand bitcoin- en etherbetalingen accepteren tijdens een diamantveiling in Hongkong.
  • De zeldzame 101-karaats diamant is naar schatting 8 tot 13 miljoen euro waard.
  • Het veilinghuis heeft eerder cryptobetalingen geaccepteerd voor Banksy-kunstwerken en NFT’s.

Sotheby’s, een van de grootste veilinghuizen ter wereld, heeft gezegd dat het bitcoin en ether zal accepteren als betaling voor een zeldzame diamant van 101 karaat, met een geschatte waarde van 10 tot 15 miljoen dollar, wanneer deze volgende maand wordt geveild.

De peervormige diamant, genaamd ‘The Key 10138’, weegt 101,38 karaat en is geclassificeerd als foutloos en zeer chemisch zuiver, waardoor hij uiterst zeldzaam is, aldus Sotheby’s.

De diamant zal op 9 juli in Hongkong worden verkocht en zal naar verwachting tussen de 78 miljoen en 118 miljoen Hongkongse dollar opbrengen (omgerekend 8 tot 13 miljoen euro).

Het veilinghuis zei dat het biedingen in bitcoin en ether voor de diamant zal accepteren en dat het zowel biedingen tijdens de verkoop als ervoor zal toestaan.

“De Key 10138 is de eerste belangrijke diamant ter wereld die wordt geveild met cryptomunten als geaccepteerde betaalmethode”, aldus Sotheby’s op hun website. “De naam is gekozen om de ontgrendeling van een nieuw tijdperk in handel en technologie te symboliseren.”

Het is niet de eerste keer dat het bedrijf openstaat voor cryptobetalingen. Bij de verkoop van een Banksy-kunstwerk in mei en bij de veiling van een NFT in juni accepteerde het Sotheby’s ook betalingen met virtuele munten.

Lees ook op Business Insider

Lees ook: Wat je moet weten over NFT’s: digitale verzameltokens die voor miljoenen verkocht worden

Sotheby’s ziet de betaalmogelijkheid als een mijlpaal voor de acceptatie van digitale munten. “Het is een belangrijk moment in de evolutie van de markt”, twitterde het bedrijf op maandag.

Meer crypto? Bekijk ook deze stukken eens: