De Amerikaanse  president Donald Trump wist eventjes niet wat hem overkwam, toen hij een ingewikkelde handdruk moest geven bij de ASEAN-top in de Filipijnse hoofdstad Manila, maar daarna stortte hij zich vol overgave op het kruislings handen schudden.

De top werd bijgewoond door staatshoofden uit heel Azië en richt zich vooral op veiligheid en economische uitdagingen op het continent.

Aan het begin daarvan schudden alle aanwezige staatshoofden elkaar op een voor Trump onbekende wijze de hand.

Trump zorgde eerder ook al voor de nodige ophef door zijn bijzondere manier van handen schudden en leek behoorlijk de weg kwijt door deze bijzondere Aziatische variatie.

De Amerikaanse president gebruikte in eerste instantie beide handen om de rechterhand te schudden van de Vietnamese premier Nguyen Xuan Phuc, voordat zijn oog viel op de linkerhand van de Filipijnse president Rodrigo Duterte. Hij herstelde dat wat ongemakkelijk, maar straalde van oor tot oor nadat hij het toch op de juiste wijze voor elkaar had gekregen.

Bekijk dat hieronder:

 

Een foto van de triomfantelijke Trump nadat hij de nieuwe handdruk onder de knie had, ging al snel rond op de sociale media.

trump handshake asean duterte phuc ngyuen

Foto: Trump stond tussen de Vietnamese premier Nguyen Xuan Phuc en de Filipijnse president Rodrigo Duterte tijdens de handdruk. Bron: AP Photo/Andrew Harnik

Er wordt volop gelachen om de foto op de sociale media:

 

 

 

Komiek Jon Benjamin wees erop dat Trump weer zijn “truck-gezicht” opzette, net als toen hij in een grote vrachtwagen stapte enkele maanden geleden.

trump truck

Foto: Donald Trump poseert in een vrachtwagen buiten het Witte Huis in maart 2017. Bron: Alex Wong/Getty Images