Snap Inc. – het moederbedrijf van Snapchat – ontkent dat topman Evan Spiegel ooit heeft gezegd dat de app “alleen voor rijke mensen” is en dat hij “niet wil uitbreiden naar arme landen als India en Spanje.”

Snap noemt de uitspraak “belachelijk”. Hij kwam boven bij een recent bij de rechtbank ingediende aanklacht van Anthony Pompliano, die in 2015 enkele weken verantwoordelijk was voor de groei van Snapchat. In de aanklacht haalt Pompliano een gesprek aan uit september 2015 met Spiegel over de plannen voor internationale groei.

De beoordelingen van de Snapchat-app zijn flink onder druk komen te staan nadat Variety en een aantal andere media de uitspraak van Spiegel publiceerden. Daarop volgde een stortvloed van berichten op sociale media en 1-ster-beoordelingen in de appstores van Google en Apple, waarmee gebruikers hun onvrede uitten.

Screen Shot 2017 04 16 at 1.55.49 PM

Foto: Voorbeelden van 1-ster-beoordelingen die Snapchat heeft gekregen in de Google Play Store. bron Screenshot

 

“Dit is belachelijk”, zei een woordvoerder van Snap zondag tegen Business Insider en verschillende Indiase nieuwsmedia. “Er kan geen enkel misverstand over bestaan dat Snapchat voor iedereen is! De app is wereldwijd gratis te downloaden. Deze uitspraak is verzonnen door een ontevreden oud-medewerker. Wij zijn zeer dankbaar voor de Snapchat-gemeenschap in India en over de hele wereld.”