• Het team achter de shiba inu coin maakte woensdag bekend hoe cryptobeleggers percelen kunnen kopen in zijn gloednieuwe metaverse.
  • Houders van de ‘leash’ token zullen als eerste kunnen bieden op de aangeboden percelen tijdens een 10-daags evenement. Hiervoor is nog geen datum vastgesteld.
  • Analisten op Wall Street voorspellen dat de metaverse kan groeien tot een markt van 8 biljoen dollar.
  • Lees ook: Cryptoplatform shiba inu lanceert de Doggy DAO om eigenaren stemrecht te geven over cryptoprojecten

Shiba inu-fans hoeven niet veel langer te wachten om een lap grond van een op de doge gebaseerde metaverse te bezitten. De ontwikkelaars van de ‘shib’ token plannen een 10-daagse verkoop van digitaal land in de opkomende ‘Shiberse’, volgens een Twitter Space (een live audiogesprek op het sociale medium) die ze woensdag hielden.

Het team kondigde oorspronkelijk zijn uitstapje naar de metaverse aan door een afbeelding van hun eigen digitale wereld op Twitter te posten. Daardoor kwam eind januari een rally in de bijbehorende crypto op gang. 

In het audiogesprek op Twitter onthulde een van de ontwikkelaars, ArchAngel, de nieuwste plannen voor de shiba inu-metaverse. Een onderdeel daarvan is een 10-daags evenement waarin 35.000 percelen zullen worden verkocht. 

In totaal zal de nieuwe metaverse 99.000 kavels tellen. De prijzen zullen variëren per locatie, waarbij land dichter bij het centraal gelegen hondenpark meer zal kosten. 

Gebruikers die in het bezit zijn van 'leash' - een token in het shiba inu-ecosysteem - kunnen als eerste een virtuele plek bemachtigen. Gebruikers moeten deze tokens, die ruim 1.000 euro per stuk kosten, voor onbepaalde tijd vastzetten.

ArchAngel zei dat de gebruikers met de hoogst vergrendelde bedragen in staat zullen zijn om te bieden op de grootste percelen. "Het vergrendelen van 0,2 leash zal de aankoop van een 1x1 stuk land mogelijk maken, terwijl het vergrendelen van 5 leash de aankoop van een 10x10 land mogelijk zal maken."

Met leash koop je dus als het ware het recht om te kopen. Voor de stukken grond zelf wordt betaald met 'ether'. Prijzen zullen variëren tussen de 0,2 en 1 eth, wat tegen de huidige prijzen neerkomt op zo'n 500 tot 2.400 euro. Daarbij moeten de gas fees (transactiekosten die de ethereum-blockchain in rekening brengt) nog opgeteld worden, zeiden de ontwikkelaars. 

Er is nog geen datum vastgesteld voor de 10-daagse verkoop. Wel is duidelijk dat het het grote publiek pas na afloop het overgebleven land kan kopen.

Een markt die kan groeien tot $8 biljoen, zegt analist

De 'metaverse' wordt vaak een onderdeel van de volgende fase in de evolutie van het internet genoemd. Het begrip werd vorig jaar enorm populair. Als gevolg steeg de waarde van met deze virtuele werelden geassocieerde crypto's. Beleggers struikelden over elkaar om alles te kopen: van digitale grond, tot luxe sneakers en hele huizen. 

Eric Sheridan, een analist bij de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs, schreef in december dat de virtuele wereld uiteindelijk 8 biljoen dollar (7 biljoen euro) waard zouden kunnen zijn.

Afgelopen november veranderde Facebook de naam van het moederbedrijf naar Meta. Het verwijst naar zijn nieuwe focus op het ontwikkelen van zijn eigen virtuele wereld. Dit veroorzaakte een vloedgolf aan kapitaal voor op de metaverse gebaseerde technologie, games en cryptomunten.

LEES OOK: De bitcoin zit dicht tegen een belangrijk steunniveau: als de koers daar onder zakt, ligt daling van bijna 30% voor de hand, volgens technisch analist