• Softwareprogrammeurs die zich inzetten voor de shiba inu coin, lanceren een gedecentraliseerde autonome organisatie, genaamd Doggy DAO.
  • In de eerste fase, DAO 1 genaamd, kunnen gebruikers stemmen op cryptoprojecten.
  • Het systeem moet zo functioneren dat zeer grote cryptobezitters, zogenoemde walvissen, geen buitensporige invloed kunnen uitoefenen.
  • Lees ook: Crypto opnemen in je beleggingsportefeuille? Dit zijn de do’s en don’ts

Cryptoplatform Shiba inu lanceert de Doggy DAO om gebruikers meer macht te geven over de ludieke cryptomunt.

In een blogpost op ShibaSwap, schrijven de ontwikkelaars van de munt dat ze een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) lanceren. Hiermee willen ze houders van shiba inu-munten stemrecht geven over cryptoprojecten.

De DAO wordt in fasen gelanceerd. Dat begint met de bètaversie, DAO 1 genoemd, die over een paar dagen wordt gelanceerd.

Een DAO maakt het mogelijk voor online gemeenschappen, zoals die achter de shiba inu coin, om middelen te bundelen en regels vast te leggen voor gemeenschappelijke initiatieven. De regels en steminitiatieven worden vastgelegd in computercode en geïmplementeerd via blockchaintechnologie.

"Dit is een cruciale eerste stap die ons gedecentraliseerde handelsplatform (ShibaSwap DEX) kan laten groeien." Het gaat hierbij onder meer om mogelijkheden om transacties te doen waarbij cryptobezittingen worden gekocht en verkocht.

In de volgende fase van de DAO zullen leden van de gemeenschap generieke voorstellen ter overweging kunnen indienen, waarover gestemd kan worden.

De softwareprogrammeurs die zich inspannen voor shiba inu, schrijven dat ze garanties willen inbouwen die moeten voorkomen dat partijen die een zeer groot aantal tokens bezitten, zogenoemde walvissen, hiermee "het systeem kunnen bespelen."

De shiba inu coin werd in 2020 als ludieke cryptomunt geïntroduceerd en kende in 2021 een enorme groei van de populariteit als zogenoemde meme-munt. Dat wil zeggen dat de cryptomunt vooral dreef op enthousiasme van fans op sociale media, met een fanatieke gemeenschap die zichzelf het SHIB-leger noemt.

De koers van de shiba inu coin werd afgelopen jaar ook beïnvloed door sporadische aankopen van grote hoeveelheden tokens door 'walvissen.'

LEES OOK: De medebedenker van de dogecoin bezit slechts €35.500 van de meme token – en zegt dat hij er niets meer mee te maken heeft