Samsung heeft naast een peperdure opvouwbare telefoon nieuwe draadloze oordopjes aangekondigd: de Galaxy Buds.

Qua uiterlijk zijn ze net iets anders dan de eerdere Galaxy Gear IconX-oordopjes. De Galaxy Buds zijn in drie kleuren verkrijgbaar: zwart, wit en geel.

Maar de belangrijkste vernieuwing bij de Galaxy Buds heeft te maken met het opladen. Het doosje waar de oordopjes in worden geleverd is draadloos oplaadbaar. Dat betekent dat je de houder achter op de nieuwe Galaxy S10 kan leggen om ‘m van stroom te voorzien.

Dat gaat niet heel snel, dus thuis zul je waarschijnlijk het doosje op een oplaadmat leggen of opladen via USB-C. Maar mocht je onderweg ooit met lege Galaxy Buds zitten, dan is dit een manier om de oordopjes weer leven in te blazen.

galaxy buds reverse wireless charge with s10 plus

Foto: Antonio Villas-Boas/Business Insider

Overigens zou Apple aan iets vergelijkbaars werken. De houder van de AirPods 2 is volgens de laatste geruchten ook draadloos oplaadbaar, maar Samsung is Apple dus voor.

Je kunt de Galaxy Buds zes uur lang gebruiken voor het streamen van muziek, of voor vijf uur lang bellen. Met de snellaadoptie kan je als ze leeg zijn met 15 minuten laden weer ruim anderhalf uur vooruit.

De Galaxy Buds kosten in Nederland 150 euro, maar je krijgt ze gratis als je voor 8 maart een Galaxy S10 bestelt.

Lees meer: