Samsung brengt een uitvouwbare smartphone op de markt: de Galaxy Fold. Deze smartphone van 4,6 inch kan uitvouwen om een groter scherm van 7,3 inch te onthullen. Vanaf 3 mei moet de telefoon-met-tablet verkrijgbaar zijn.

Dat maakte de Koreaanse technologiegigant woensdag bekend in een speciale presentatie in San Francisco van zijn nieuwste producten.

Samsung beschrijft de Fold als een smartphone die ook een tablet is. Op de presentatie onthulde Samsung ook de Galaxy S10-lijn met drie nieuwe modellen.

De prijs van de Galaxy Fold in Nederland is nog niet bekend. In de Verenigde Staten begint het toestel bij 1.980 dollar. Dit komt overeen met circa 1.750 euro, maar dat bedrag is exclusief btw en mogelijke andere belastingen.

Galaxy Fold opent zoals een boek, en sluit plat en compact met een klik. Om dit te bereiken, ontwikkelde Samsung een nieuwe scharnier met meerdere tandwielen dat verborgen is in de behuizing.. De vingerafdrukscanner zit verwerkt aan de zijkant wanneer de telefoon ingeklapt is.

Het 7,3-inchscherm aan de binnenzijde is voorzien van extra dun glas, dat 50 procent dunner is dan 'regulier' smartphoneglas. De Fold heeft twee batterijen die met elkaar in verbinding staan en het gewicht gelijkmatig verdelen. De totale capaciteit is 4.380 mAh.

Een belangrijke eigenschap die de twee schermen integreert is wat Samsung appcontinuïteit noemt. Als je op bijvoorbeeld Instagram een video tegenkomt die op het grote scherm wil bekijken, is het een kwestie van openklappen en de video speelt meteen daar af. In de demonstraties die Samsung in San Francisco liet zien, was de overgang bijna naadloos.

De Galaxy Fold heeft in totaal drie camera's: drie aan de achterkant, twee aan de binnenkant en eentje aan de voorkant. Het toestel is verkrijgbaar in de kleuren zilver, zwart, groen en blauw.