AirPods zijn een van de best ontvangen producten van Apple in jaren.

De kleine draadloze oordopjes zijn op steeds meer plekken te zien sinds de introductie in december 2016.

“We vinden het leuk om te zien dat mensen blij zijn met hun AirPods”, zei Apple-CEO Tim Cook vorige maand. “Het herinnert me aan de tijd dat de iPod net bestond en dat je op steeds meer plekken witte oordopjes zag.”

Het succes van de AirPods betekent ook dat het wellicht tijd is voor Apple om een opvolger te introduceren – laten we die de AirPods 2 noemen.

Dit is wat we van die opvolger kunnen verwachten, als we de geruchten mogen geloven:


Apple heeft al aangekondigd dat je het hoesje van de nieuwe AirPods draadloos kunt opladen.

Foto: Maurizio Pesce/Flickr

Op dit moment ben je als AirPods-gebruiker nog afhankelijk van een snoertje om op te laden.


Dat nieuwe hoesje van de AirPods gaat Apple ook los verkopen en je kunt er de oude AirPods in opladen. Het grootste fysieke verschil met het oude hoesje, is dat er een klein led-lampje in zit waarmee je kunt zien hoe ver hij is opgeladen.

Foto: Apple

En volgens Ming-Chi Kuo, een betrouwbare Apple-analist, worden de AirPods zelf ook aangepast en verbeterd.

Foto: Reuters/Beck Diefenbach

Bron: MacRumors


Zo zou het mogelijk worden om de digitale assistent Siri te gebruiken door simpelweg 'Hey Siri' te zeggen. Momenteel moet je twee keer tappen op een AirPod om Siri te activeren, maar dat zou dan niet meer nodig zijn.

Foto: Getty

Bron: Bloomberg


Volgens een ander Japans gerucht zou het mogelijk worden om met het nieuwe hoesje ook je telefoon op te laden.

Foto: Hollis Johnson/Business Insider

Bron: Nikkei


De nieuwe AirPods krijgen waarschijnlijk ook een verbeterde bluetoothchip. Dat is handig voor Siri, maar ook de audiokwaliteit tijdens bijvoorbeeld telefoongesprekken wordt er beter van.

Foto: Apple

Apple zou volgens Bloomberg ook werken aan derde generatie AirPods die waterbestendig zijn. Maar daar moet je nog even op wachten: naar verwachting zijn die pas in 2019 te koop.

Foto: Hollis Johnson

De iPhone en Apple Watch zijn al waterdicht, maar het is moeilijker om kleine apparaten als AirPods waterbestendig te maken.

Bron: Bloomberg


De derde generatie AirPods kan waarschijnlijk ook achtergrondgeluid wegfilteren met noise-cancelling. Dat maakt ze mogelijk ook wat duurder. Op dit moment zijn AirPods bij Apple zelf te koop voor 180 euro, maar de derde generatie zou volgens Bloomberg wat duurder worden. Apple zou ook een hartslagmeter in de oordopjes willen integreren.

Bron: Bloomberg


Als draadloze oordopjes niets voor jou zijn, kun je ook even wachten op de nieuwe koptelefoon van Apple. De geluidskwaliteit zou ontzettend goed zijn en hij wordt mogelijk vanaf 2019 verkocht.

Foto: Hollis Johnson

Apple maakt onder de noemer van Beats noise-cancelling koptelefoons, maar deze nieuwe uitvoering zou volledig binnen de muren van het Apple-hoofdkantoor ontworpen zijn.

Bron: Bloomberg


Maar voor nu is het nog even afwachten wanneer Apple de nieuwe AirPods officieel aankondigt. De kans is groot dat dat op het jaarlijkse Apple-event in september gebeurt. Daar kondigde het bedrijf in 2016 ook de eerste AirPods aan.

Foto: Marcio Jose Sanchez/AP

Er is nog geen datum van dat event bekend.

LEES OOK: 5 mythes over het verlengen van de levensduur van je iPhone-batterij