• De Rijksoverheid overweegt om te stoppen met de dienstverlening via Facebook wegens diverse privacyrisico’s op het socialmediaplatform, zo meldt AG Connect.
  • Het Rijk liet dit onderzoeken naar aanleiding van het advies van de Duitse privacywaakhond aan de Duitse overheid om een streep te zetten door Facebook-activiteiten.
  • De staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is met Meta in gesprek over het nemen van maatregelen.
  • Lees ook: De 8 plagen van Meta betekenen niet dat het bedrijf van Mark Zuckerberg tot mislukken is gedoemd

Facebook gaat niet altijd even netjes om met de gegevens van gebruikers. Dat was voor cabaretier en programmamaker Arjen Lubach in 2018 reden om zijn Facebookpagina’s offline te halen. De rijksoverheid lijkt nu hetzelfde van plan, na het laten uitvoeren van een onderzoek naar de privacyrisico’s van het socialmediaplatform, zo meldt techplatform AG Connect.

Aanleiding voor dat onderzoek was het advies van de Duitse privacywaakhond aan de Duitse overheid om te stoppen met de dienstverlening via Facebook vanwege diverse risico’s.

Het Nederlandse Privacy Company, dat namens het Rijk het onderzoek uitvoerde, vond maar liefst zeven hoge risico’s bij de gegevensverwerking en één laag risico. De staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is met Meta, het moederbedrijf van Facebook, in gesprek over het nemen van maatregelen.

LEES HIER het hele artikel bij AG Connect: Rijksoverheid koerst af op stoppen met Facebook na privacy-onderzoek