• Een mensachtige robot van het Amerikaanse bedrijf Promobot wordt in de Russische stad Perm als ambtenaar ingezet.
  • De robotambtenaar kan aanvragen verwerken en documenten inscannen.
  • Voor het uiterlijk zijn duizenden gezichten van vrouwen uit Perm geanalyseerd. De robot is in staat om 600 gezichtsuitdrukkingen te simuleren.
  • Promobot zette eerder robots in om mensen in New York te informeren over het coronavirus.

De nieuwste robot van het Amerikaanse bedrijf Promobots werkt sinds kort als ambtenaar in de Russische stad Perm. Deze op een mens lijkende machine kan documenten verwerken en verzoeken indienen in de gemeentelijke basisadministratie.

In het voorjaar zagen New Yorkers de robots van Promobot al rondlopen op Times Square en in Bryant Park. Daar vroegen ze voorbijgangers of zij symptomen van Covid-19 vertoonden.

De mensachtige machines gaven advies om besmetting te voorkomen en deelden mondmaskers uit. In maart deden de robots dat volgens Promobot ook op verschillende plaatsen in Mexico.

Het opzichtige robotleger werd in New York uit Bryant Park geschopt, omdat het bedrijf niet de juiste vergunningen had aangevraagd.

Kijk hieronder naar de nieuwe, mensachtige, robot van Promobot.


Het uiterlijk van de robot is ontworpen met behulp van een algoritme dat duizenden gezichten van vrouwen uit Perm analyseerde en samenvoegde. 

Bron: Maxim KimerlingTASS via Getty Images

Mechanische spieren in het gelaat laten de ogen, wenkbrauwen en lippen bewegen. De robot beheerst volgens Promobot ‘het volledige spectrum aan menselijke emoties en gezichtsuitdrukkingen’. 

Lees ook op Business Insider

Bron: Maxim KimerlingTASS via Getty Images

De spieren onder de huid van de robot maken het mogelijk om meer dan 600 gezichtsuitdrukkingen te simuleren. 

Bron: Maxim KimerlingTASS via Getty Images

De robot beantwoordt vragen en neemt verzoeken in behandeling.

Bron: Maxim KimerlingTASS via Getty Images

De mensachtige robot is verbonden aan de apparaten die documenten als paspoorten en geboortecertificaten kunnen inscannen.

Bron: Maxim KimerlingTASS via Getty Images

De interactie met de Promobot is hetzelfde als met een echt mens. Nadat burgers bij de balie zijn aangekomen, kunnen zij gewoon beginnen met praten. 

Bron: Promobot

De robot reageert op de vragen van burgers en kan de juiste documenten overleggen, of ze inscannen in het systeem.

Bron: Promobot

Op dit moment testen ‘collega’s’ de robot. Hun feedback wordt gebruikt om de dienstverlening van de machine te verbeteren.

Bron: Maxim KimerlingTASS via Getty Images

Promobot werd bekend door de robots die begin dit jaar in New York. Ze gaven voorbijgangers advies om zich te wapenen tegen het coronavirus en deelden gezondheidsadviezen uit. De robots werden al snel verwijderd, omdat het bedrijf niet de juiste vergunningen bleek te hebben. 

Foto: Voorbijgangers op Times Square bij een Promobot-robot die hen informeert over het coronavirus.  Bron: Reuters

Lees meer over robotica: