Langzaam maar zeker wordt er steeds meer duidelijk over de vliegtuigcrash in Mexico.

Bij de crash overleed niemand – alle 101 inzittenden wisten uit het brandende vliegtuig te ontsnappen. Wel raakten twee mensen ernstig gewond.

Tegen de Amerikaanse zender CBS News zegt één van de passagiers nu dat hij zo erg van de crash was geschrokken, dat hij meteen op zoek ging naar een groot glas tequila.

“Ik zal er niet over liegen”, zegt Alberto Herrera, die uit de Amerikaanse stad Chicago komt. “Ik was net uit de lucht gestort en kon het navertellen. Dus het eerste dat ik deed, was een groot shot tequila drinken.”

De reactie is begrijpelijk als je het verhaal van een andere overlevende hoort. Ashley Garcia legde de crash vast op beeld en zegt tegen CBS News dat ze veel gewonde mensen zag.

“Toen ik uit het vliegtuig wist te ontsnappen, zag ik mensen met veel bloed op hun gezicht. Ze hadden een snee in hun lip. Sommige kinderen hadden zich ernstig verbrand.”

Hier zie je de video die Garcia maakte:

De oorzaak van de crash is nog niet bekend, maar de luchtvaartmaatschappij Aeroméxico zegt dat ze gebreken aan het toestel of menselijke fouten nog niet kunnen uitsluiten. Het vliegtuig steeg op tijdens een storm en crashte toen vrijwel meteen.

LEES OOK: Deze 20-jarige jongen vliegt gratis de wereld over met luxe testvliegtuigen