Het kan niet lang meer duren of de OnePlus 6T komt eraan.

De afgelopen weken is er al veel gelekt over de nieuwe smartphone van de Chinese fabrikant, die sinds 2013 Android-telefoons maakt.

Hoewel het merk niet heel bekend is bij het grote publiek, produceert het een van de weinige Android-smartphones waarvoor fans bereid zijn in de rij te staan, net als bij nieuwe iPhones. De kleine groep fans groeit echter gestaag.

De OnePlus 6 is al een goede telefoon. En als we de geruchten mogen geloven, zal de maker die alleen maar verfijnen.

Dit zijn alle geruchten over de OnePlus 6T:


De OnePlus 6T krijgt waarschijnlijk een van de mooiste ontwerpen voor de 'notch'.

Bron: WinFuture/@rquandt

De Duitse technieuwssite WinFuture publiceerde een set gelekte foto's van wat waarschijnlijk de OnePlus 6T is. Het design is grotendeels hetzelfde als de OnePlus 6, zij het wel met een beeldschone nieuwe notch: de uitsparing in het scherm voor de selfiecamera.

De achterzijde van de telefoon blijft van glas, waarbij je als klant de keus heb uit mat en glimmend.

Het bedrijf plaatste ook een voorproefje op Twitter:


De OnePlus 6T heeft een vingerafdrukscanner onder het scherm.

Bron: Antonio Villas-Boas/Business Insider

OnePlus bevestigde tegenover techwebsite CNET dat het de vingerafdrukscanner van de OnePlus 6T zal integreren onder het scherm, aan de voorkant van de telefoon.

Verschillende smartphonemakers hebben er de afgelopen jaren voor gekozen om de vingerafdruksensor aan de achterkant van het toestel te plaatsen, om aan de voorkant zo veel mogelijk ruimte voor het beeldscherm over te laten. Maar dat betekende ook een stap terug: ligt je smartphone op bijvoorbeeld je bureau, dan moet je hem eerst oppakken om de sensor aan de achterkant te bereiken.

OnePlus verplaatst de vingerafdrukker nu mogelijk weer naar de voorzijde, met dezelfde technologie die fabrikant Vivo eerder dit jaar liet zien op techbeurs CES.


De OnePlus 6T krijgt geen ingang voor je koptelefoon, heeft OnePlus al bevestigd.

Bron: Antonio Villas-Boas/Business Insider

Het is enigszins verrassend dat OnePlus de koptelefooningang weglaat. Het bedrijf kon zich daarmee juist onderscheiden ten opzichte van de concurrerende fabrikanten, die ervoor steeds vaker voor kiezen de 3,5mm-jack te schrappen.

"Wij constateerden eerder dit jaar dat 59 procent van onze klanten al een draadloze koptelefoon gebruikt", aldus OnePlus-oprichter Carl Pei tegen TechRadar. Het moment was dus rijp om afscheid te nemen van de koptelefooningang.


Waarschijnlijk draait de OnePlus 6T op de laatste versie van Android, en dat is bijzonder.

Bron: Antonio Villas-Boas/Business Insider

Android is toe aan versie 9.0 genaamd Pie. De OnePlus 6T krijgt deze versie van het besturingssysteem mee, omdat de huidige OnePlus 6 al geüpdatet wordt naar Android 9.0.

Dat is opvallend, omdat de Samsung Galaxy Note 9 nu nog draait op 8.1, hoewel die telefoon een paar maanden na de release van Android 9.0 uitkwam.


Voor het eerst werkt OnePlus samen met een provider.

Bron: Antonio Villas-Boas/Business Insider

In de VS gaat OnePlus de 6T verkopen via T-Mobile, de Amerikaanse tak van de Duitse telecomgigant. Dat is een primeur, want eerder werkte OnePlus nog niet samen met een provider.

Een doorbraak voor de Chinese maker dus, want T-Mobile beschikt in de VS over een reusachtig netwerk. Ook omdat de OnePlus-exemplaren in de VS alleen online te bestellen waren. Andere providers mogen de telefoon niet verkopen.

Binnenkort moet de telefoon ook in Nederland te krijgen zijn, maar er is geen informatie over een eventuele deal met een provider alhier.


De OnePlus 6T zal duurder zijn dan de voorganger.

Bron: Antonio Villas-Boas/Business Insider

Het is eigenlijk een wet in smartphoneland: een nieuw model is duurder dan dezelfde telefoon een jaar eerder. Apple tikt gerust een paar honderd dollar extra boven op de prijs.

In het geval van de OnePlus 6T geldt dat ook, al blijft de prijs nog bescheiden. Momenteel is de OnePlus 6 verkrijgbaar vanaf 519 euro. De nieuwe 6T gaat in de VS 550 dollar kosten. Aangezien dat bedrag exclusief btw is, zal het prijskaartje in Europa hoger zijn.

Niettemin behoort de OnePlus 6T daarmee tot de betaalbare topsmartphones, als je bedenkt dat een nieuwe iPhone tegenwoordig makkelijk het dubbele kost.


Over de binnenkant is weinig bekend, maar we maken ons daarover weinig zorgen.

Bron: Antonio Villas-Boas/Business Insider

Hoewel het nog niet bevestigd is, zal de OnePlus 6T waarschijnlijk de Snapdragon 845-chipset van Qualcomm hebben en een flinke lading aan werkgeheugen. OnePlus levert zijn toestellen doorgaans met de nieuwste processor van Qualcomm, net als andere Android-merken in het hogere segment.


Hij komt er snel aan.

Foto: Wachtrijen voor de OnePlus 6 in New York in mei. Bron: Antonio Villas-Boas/Business Insider

OnePlus committeerde zich recent aan twee releases per jaar. De OnePlus 6 kwam uit in mei, inmiddels vijf maanden geleden. Wij verwachten dat de 6T daarom deze of volgende maand uitkomt.

De OnePlus 5T kwam vorig jaar in november op de markt.

LEES OOK: Niemand weet waar de ‘R’ in de nieuwe iPhone XR voor staat – zelfs Apple misschien niet