Geen zin in wéér zo’n onpersoonlijk vijfsterrenhotel? Ervaar de couleur locale en trek tijdelijk in een penthouse, villa of landhuis van de lokale jetset. Want dat Airbnb is best leuk, maar je wilt natuurlijk wel een beetje luxe.

Dat is de filosofie achter het Amerikaanse bedrijf Onefinestay, het Airbnb voor woningen op stand. Het  bedrijf, dat bemiddelt tussen particuliere huurders en verhuurders voor kort verblijf, is succesvol.

Zondagavond bevestigde het bedrijf dat er inderdaad 40 miljoen dollar is opgehaald bij investeerders afgelopen mei, schrijft techblog Techcrunch. In totaal zou er bij investeerders al 80 miljoen dollar zijn losgepeuterd.

‘Airbnb voor de rijken’

Het grootste verschil tussen Airbnb (marktwaarde geschat op 22 miljard euro) en Onefinestay, is dat je bij de eerste vaak boekt omdat het goedkoper is dan een hotel, terwijl dat bij de Onefinestay niet echt een argument is.

Eén van de goedkopere opties in Los Angeles, een woning in de wijk Culver City, kost je 325 dollar per nacht. Maar het kan veel duurder. Een villa aan McKinley Avenue nabij het populaire Venice Beach, kost je 2.457 dollar per nacht.

Op dit moment biedt de site woningen aan in vier wereldsteden, namelijk Los Angeles, New York, Parijs en Londen. Het idee is wel dat ook andere grote steden snel zullen volgens.

De hoogte van de prijzen is overigens niet het enige verschil tussen Onefinestay en Airbnb. Bij Onefinestay loop je niet het risico terecht te komen in een rommelig of slecht schoongemaakt appartement. Het bedrijf zelf zorgt namelijk voor schoonmaak, linnengoed én iPhones met een lokale simkaart.

Concurrentie voor hotels

Greg Marsh, directeur en mede-oprichter van Onefinstay, hoopt dat zijn service een geduchte concurrent gaat worden voor de luxe-hotelketens.

Eén van die ketens schat de kansen van de nieuwe concurrent blijkbaar hoog in. De keten Hyatt Hotels, dat ook een 5-sterrenhotel exploiteert op de Amsterdamse Prinsengracht, is volgens Techcrunch een van de nieuwe investeerders.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl