Premium content ophalen
  • Veel van de klanten van het opgeschudde OpenAI zijn startups die gebruik maken van de artificial intelligence (AI)-modellen van het bedrijf.
  • Maar het gedoe rond het ontslag van voormalig topman Sam Altman zorgt ervoor dat de klanten van OpenAI nu bij de concurrentie aankloppen.
  • Sommige investeerders adviseren hun bedrijven om niet al hun eieren in één mand te leggen en ook gebruik te maken van andere AI-modellen.
  • Lees ook: Overgrote deel medewerkers OpenAI dreigt op te stappen na het plotselinge ontslag van topman Sam Altman

Nu ex-CEO Sam Altman niet meer terugkomt naar ChatGPT-moederbedrijf OpenAI en grote aantallen werknemers van het bedrijf dreigen met het nemen van ontslag of een overstap naar Microsoft, verkeren klanten van de startup in onzekerheid. 

Door het besluit van het bestuur van OpenAI om Altman te ontslaan, zijn veel van de software-ontwikkelaars en startups die gebruik maken van de artificial intelligence (AI)-modellen van OpenAI op zoek naar andere aanbieders. Ze zijn namelijk bang dat de dienstverlening in gevaar kan komen.

Meerdere oprichters van startups zeggen tegen Business Insider dat ze overwegen om over te stappen naar een ‘open source’-model, zoals Llama 2 van Meta of Claude van Anthropic.

Premium content ophalen