De inrichting van het nieuwe kantoor van Google in Amsterdam is geïnspireerd op de garage waar Larry Page en Sergey Brin het zoekbedrijf ooit oprichtten.

Het kantoor van Google Nederland aan de Amsterdamse Zuidas heeft een opfrisbeurt gekregen. Vorige week leverde ontwerpbureau D/Dock het gebouw op.

De ‘garage’ is voorzien van Nederlandse elementen. De balie bij de receptie heeft de vorm van een bakfiets en de plafondplaten lijken op stroopwafels.

Op zoek naar een oplader voor je computer? Kijk maar even in de Febo-automatiek; daar kun je computeraccessoires uit de muur trekken in plaats van kroketten. Een oude caravan op de 15e verdieping doet dienst als informele vergaderplek.

Meditatiekamer en deskbikes

Coen van Dijck, partner van D/DOCK, noemt het nieuwe Google kantoor een ‘feelgood-kantoor’. “Het is een plek die mensen beter laat functioneren door een werkomgeving te creëren die aan ieders behoeften voldoet”, aldus Van Dijck. “Geluk, comfort, flexibiliteit, ontspanning, beweging, daglicht, frisse lucht, visuele stimulans en een uitgebalanceerde catering zijn fundamentele elementen die dit kantoor een gezond kantoor maken.”

Om de werknemers fit te houden, biedt Google een gezond ontbijt en lunch aan in het restaurant. Daarnaast is er een meditatiekamer en kunnen de echte gezondheidsfreaks gebruikmaken van deskbikes, een combinatie van een hometrainer en een bureau.

Het kantoor is via Google Street View te bezoeken. Hieronder nog wat meer plaatjes.

google

google1

google2

google3

google4

google5

google6

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl