Online videodienst Netflix wordt steeds populairder in Nederland als smartphone-app.

Marktonderzoeker Telecompaper heeft uitgezocht dat de app van de filmstreamingsdienst inmiddels op 1,7 miljoen smartphones is geïnstalleerd. Daarmee is deze ongeveer even populair als de NPO-app waarop programma’s van de publieke omroep kunnen worden teruggekeken.

Volgens Telecompaper is in de categorie video-apps alleen YouTube nog populairder. Ruim zes miljoen Nederlanders hebben deze app op hun smartphone staan. Dit zijn er zoveel omdat deze app standaard geïnstalleerd is op bijna alle toestellen met besturingssysteem Android.

Populaire video-apps

In de top vijf van video-apps komen naast nummer één YouTube en het duo Netflix/NPO ook de apps RTL XL en de Horizon Go-app voor, aldus Telecompaper.

Netflix is nu ruim twee jaar beschikbaar in Nederland. De onderzoekers wijzen erop dat niet iedereen die de app op zijn telefoon heeft deze ook veel gebruikt. Een op de vijf ondervraagde appbezitters liet weten dit bijna nooit te doen. Maar degenen die hem wel gebruiken doen dit gemiddeld tien dagen per maand en kijken dan wekelijks ruim anderhalf uur naar films en series op Netflix.

De app van Netflix scoort daarmee beter dan die van de publieke omroep. De NPO-app wordt gemiddeld zeven dagen per maand gebruikt en per week kijken gebruikers iets meer dan een half uur.

Bron: ANP/Z24

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl