Het Nederlandse online veilinghuis Catawiki heeft een investering van 75 miljoen euro opgehaald. De geldschieters zijn een aantal investeerders onder leiding van de Amerikaanse investeerder Lead Edge Capital.

Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

Het internetbedrijf zet het geld in voor verbetering van de dienstverlening en internationale groei. Catawiki telt momenteel tweehonderd werknemers en is actief in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Ook zijn er nu websites in het Spaans en Italiaans. Het bedrijf, dat kantoren heeft in Assen, Amsterdam, Parijs en Berlijn, bestaat uit 200 werknemers.

Catawiki is een online veilinghuis dat in 2008 is opgericht door René Schoenmakers en Marco Jansen. Het bedrijf begon als een online dienst waar verzamelaars stripboeken en postzegels konden kopen en verkopen en is sindsdien uitgegroeid tot een veilingsite voor bijzondere objecten. Kunst, sieraden, oldtimers en horloges zijn nu de populairste categorieën. Maandelijks bezoeken 3 miljoen mensen de veilingsite.

Vorig jaar haalde het internetbedrijf al een investering van 10 miljoen euro binnen. Naar eigen zeggen steeg de omzet in de afgelopen twaalf maanden met 300 procent. Op welk bedrag Catawiki nu wordt gewaardeerd, willen de oprichters niet kwijt.