Een grote Duitse vastgoedinvesteerder tekent maandag een contract om voor 150 miljoen euro 2.250 studentenwoningen in Nederland te bekostigen. Dat moet betaalbare studentenkamers opleveren.

Dat meldt het Financieele Dagblad maandag.

De Duitse vastgoedinvesteerder International Campus gaat voor de Nederlandse studentenhuisvester Duwo 2.250 studentenwoningen financieren. Het gaat om vijf complexen, waarvan er vier in Amsterdam komen te staan.

Studentenwoningen voor 395 euro per maand

Duwo neemt de ontwikkeling en het beheer op zich. De zelfstandige appartementen krijgen een maximum huurprijs van 395 euro per maand. “Wij vinden de betaalbaarheid een voorwaarde”, aldus directeur Jan Benschop van Duwo tegenover het FD.

De vervanging van de basisbeurs voor studenten door een sociaal Nederland zal het perspectief niet veel veranderen bij een huurprijs van zo’n 400 euro, verwacht de Duitse vastgoedinvesteerder.

Stabiele inkomstenstroom

Een dergelijke prijs betekent volgens de krant dat financier International Campus zich tevreden moet stellen met een rendement van 6 procent per jaar op de investering. Volgens partner Wouter van de Eijnden is een dergelijke opbrengst 'geen vetpot', maar verzekert het Duitse bedrijf zich wel van stabiele inkomsten op de lange termijn.

Schaarste op de markt voor studentenwoningen speelt hierbij een belangrijke rol. Naar verwachting loopt het tekort aan studentenwoningen in de periode tot 2025 op tot 70 duizend eenheden, aldus het FD.

Lees ook

Studentenkamer Amsterdam kost gemiddeld 493 euro per maand

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl