• De Duitse fintechbank N26 sluit alle rekeningen van Britse klanten. Het bedrijf kan na de Brexit niet langer gebruikmaken van zijn Europese bankvergunning in het land.
  • N26 is tot nu toe de enige Europese bank die zo’n rigoureuze stap heeft genomen vanwege de Brexit. De Nederlandse digitale bank Bunq blijft gewoon actief in het Verenigd Koninkrijk.
  • “Op basis van de huidige regels en voorschriften zien we geen wettelijke reden om het Verenigd Koninkrijk te verlaten”, aldus Bunq-oprichter Ali Niknam.

De Duitse internetbank N26 keert zijn klanten in het Verenigd Koninkrijk de rug toe in verband met de Brexit. Alle Britse rekeningen worden gesloten, omdat het fintechbedrijf in het land straks niet langer gebruik kan maken van zijn Europese bankvergunning.

N26 is een digitale bank waarmee je via een website en app je bankzaken kunt beheren. De fintechstartup heeft ruim 600 miljoen euro opgehaald bij investeerders en naar eigen zeggen 5 miljoen klanten.

N26 is niet de enige nieuwkomer in de financiële wereld die klassieke grootbanken uitdaagt. Andere spelers zijn het Nederlandse Bunq, het Duits-Franse Fidor en de Britse bedrijven Loot, Monese, Monzo, Atom en Revolut.

De jonge internetbanken lokken klanten met lage kosten – vaak is een account maken gratis – en het gemak van bankieren via een app. Een rekening openen is in vijf minuten gebeurd en via de app is het bijvoorbeeld mogelijk om je pincode te zien en te wijzigen.

Lees meer: Bunq, Revolut en N26: deze nieuwe online banken dagen ABN, Rabo en ING uit

N26, dat opereert vanuit Berlijn, was pas sinds 2018 actief in Groot-Brittannië. Destijds noemde topman Valentin Stalf het nog een vanzelfsprekendheid om naar het Verenigd Koninkrijk te gaan. Vorig jaar kwamen er op een gegeven moment zo’n duizend Britse klanten per dag bij.

Volgens internationale media is N26 tot nu toe de enige Europese bank die zo’n rigoureuze stap heeft genomen vanwege de Brexit. De Nederlandse digitale bank Bunq heeft al laten weten gewoon in Groot-Brittannië actief te blijven. “Op basis van de huidige regels en voorschriften zien we geen wettelijke reden om het Verenigd Koninkrijk te verlaten”, stelde Bunq-oprichter en topman Ali Niknam in een reactie.

Lees ook op Business Insider

Lees meer: