Ivanka Trump voerde aan het begin van het presidentschap van Donald Trump een machtsstrijd met first lady Melania Trump, staat in een nieuw boek.

Terwijl Melania Trump zoveel mogelijk op de achtergrond blijft, speelt Ivanka Trump juist een prominente rol bij het presidentschap van haar vader.

Een woordvoerder van het Witte Huis zegt tegen Business Insider dat er niks klopt van het verhaal over de machtsstrijd.

Ivanka Trump wilde aan het begin van het presidentschap van haar vader ‘The First Lady’s Office’ in het Witte Huis omdopen tot ‘The First Family Office’. Maar Melania Trump hield dat tegen.

Dat staat volgens The Washington Post in het dinsdag 16 juni te verschijnen boek “The Art of Her Deal: The Untold Story of Melania Trump” van Mary Jordan.

In het boek wordt beschreven hoe de familie Trump overvallen werd door de overwinning van Donald Trump op Hillary Clinton bij de presidentsverkiezingen van 2016.

Donald Trump verhuisde direct van zijn luxe penthouse in New York naar het Witte Huis, maar Melania Trump wilde nog niet gelijk mee. Zij bleef met haar zoon Barron in de Trump Tower, terwijl ze onderhandelde over het aanpassen van de huwelijkse voorwaarden.

Lees ook op Business Insider

Ivanka Trump ging wel meteen met haar vader mee naar het Witte Huis. Als oudste dochter van de president was ze nadrukkelijk op zoek naar invloed. Ze wilde volgens het boek van Jordan kantoorruimte innemen in de East Wing, het gedeelte van het Witte Huis dat is gereserveerd voor de first lady.

Ivanka Trump werd aangesteld als adviseur voor de regering van haar vader en wilde de naam van ‘The First Lady’s Office’, het kantoor van de vrouw van de president, veranderen in ‘The First Family Office’. Daar stak Melania echter daar een stokje voor.

“Ivanka gebruikte het privétheater van het Witte Huis en profiteerde van andere extra’s in de presidentswoning”, schrijft Jordan. “Volgens sommigen deed ze alsof het haar eigen huis was. Melania vond dat maar niks. Toen zij en Barron uiteindelijk naar het Witte Huis kwamen, maakte ze een eind aan ‘de draaideur’ door strikte regels in te stellen.”

Witte Huis ontkent machtsstrijd tussen Ivanka Trump en Melania

Woordvoerder Judd Deere van het Witte Huis zegt tegen Business Insider dat er niks klopt van de beschrijving in het boek. “Hier is niks van waar. De media komen opnieuw met valse informatie van anonieme bronnen zonder de feiten te controleren bij het Witte Huis of Ivanka Trump.”

Een medewerker van uitgever Simon & Schuster, die het boek publiceert, zei in april tegen Associated Press dat Jordan namens The Washington Post een interview heeft gehouden met Melania Trump, maar dat “het Witte Huis haar verzoek om met haar te praten voor het boek heeft geweigerd en ook geen schriftelijke vragen wilde beantwoorden.”

Ivanka Trump is nog altijd actief in de West Wing van het Witte Huis in haar rol als regeringsadviseur. Ze werkt aan ondernemersinitiatieven en wordt vaak ingezet om het imago van het presidentschap van haar vader wat te verzachten.

Melania heeft als first lady een campagne geleid tegen online pesten, maar speelt een minder grote publieke rol dan een aantal van haar voorgangers in het Witte Huis.

Lees meer over de familie Trump: