First Lady Melania Trump heeft de taak om het Witte Huis elk jaar in een kerstparadijs te veranderen.

Ook dit jaar heeft Melania haar beste beentje voorgezet, al lijkt ze persoonlijk geen grote fan van Kerstmis.

Afgelopen oktober lekten er audio-opnames uit waarop te horen was dat Melania uitriep: “Who gives a fuck about Christmas?” Ze moet het nu eenmaal doen, zei ze.

Melania Trump heeft elk jaar de schone taak om het Witte Huis om te toveren in een kerstparadijs. Aangezien president Donald Trump de verkiezingen van 2020 heeft verloren, is het de laatste keer dat de First Lady zich over de kerstversiering ontfermt.

Of ze daar rauwig om is, valt te betwijfelen. Afgelopen oktober liet een voormalige vriendin tapes horen waarop Melania haar beklag deed over de kritiek op haar man en op haar afwezigheid als First Lady.

“I’m working… my ass off on the Christmas stuff, that you now, who gives a fuck about the Christmas stuff and decorations? But I need to do it, right?”

En dus heeft Melania zich ook dit jaar weer op de kerstversiering gestort. In een video van het Witte Huis is te zien dat alle zalen, van de East Room tot de Red Room, in kerstsferen zijn gestoken door de First Lady en 125 vrijwilligers.

2.300 lichtjes en 1.7000 strikken

Dit jaar werd het Witte Huis opgefleurd met 106 kransen, 62 bomen, meer dan 350 meter aan slingers, 3.200 kerstlichtjes, 17.000 strikken en meer dan 150 soorten gebladerte, schrijft CNN.

Dat alles is in het thema 'America the Beautiful' geperst, waarmee de Verenigde Staten worden geëerd. Bijvoorbeeld met een ode aan iconen als John F. Kennedy wiens portret dit jaar aan "sierlijke bomen" hangt.

De East Colonnade van het Witte Huis viert de diversiteit van Amerika's landschap met grote urnen aan weerszijden, waarin gebladerte van de officiële boom van elke staat en elk gebied is gestoken.

In 2018 stak Melania de East Colonnade nog in "controversieel rood", zoals CNN het noemt. Aan weerszijden stonden dieprode kerstbomen gemaakt van veenbessen, waarin sommigen enge, bloedgekleurde kegels zagen. Anderen vroegen zich af of de First Lady zich had laten inspireren door de autowasstraat.

Essentiële beroepen in de boom

De officiële kerstboom uit West Virginia die Melania op 23 november in ontvangst nam, is een fraserspar van ruim 5 meter hoog. Een andere boom in de Bibliotheek viert de honderdste verjaardag van 19e Amendement met kunstwerkjes van kinderen die het vrouwenstemrecht uitbeelden.

Ook de coronapandemie komt terug in Melania's kerstversiering. De Red Room eert mensen met een essentieel beroep, onder meer met een lichtgevend keramieken postkantoor. In de ruimte staat een boom waarin attributen hangen zoals een doktersjas, een verpleegsterskap en enkele belangrijke mensen voor de maatschappij, zoals een wetenschapper en zorgverlener, beschrijft CNN.

Een ander hoogtepunt is het Gingerbread House dat dit jaar niet alleen de West Wing, de Executive Residence en de East Wing in koekvorm toont, maar ook de Rose Garden en de First Ladies' Garden. Het is gemaakt van 124 kilo peperkoekdeeg, 50 kilo pastillage, 13 kilo gompasta, 11 kilo chocolade en 11 kilo koninklijk glazuur.

"Het patisserieteam van het Witte Huis heeft er extra aandacht aan besteed om ervoor te zorgen dat elk detail, tot in de kleinste bloesem, een eerbetoon is aan de schoonheid van Amerika", aldus het Witte Huis.

De East Room is een eerbetoon aan Amerika's mobiliteit met een heuse White House Express-trein, vliegtuigen, auto's en ruimtevaartuigen die in het groen hangen.

De kerstsokken waarop de namen POTUS, FLOTUS en Barron zijn geborduurd, hangen gemoedelijk aan de schoorsteenmantel in de China Room, voor de allerlaatste keer.

Lees meer over Melania Trump: