• De Amerikaanse first lady Melania Trump heeft natuurlijke middelen gebruikt toen ze milde symptomen van Covid-19 had.
  • Naar eigen zeggen is Melania inmiddels hersteld van de besmetting met het coronavirus. Ze roept Amerikanen op een gezonde levensstijl te volgen.
  • Haar 14-jarige zoon Barron werd ook positief getest op Covid-19.

De Amerikaanse first lady Melania Trump heeft de besmetting met het coronavirus op haar eigen manier doorstaan. Ze is inmiddels hersteld van Covid-19 en heeft daarbij een “een meer natuurlijke route” gevolgd door vitaminesupplementen te nemen en gezond te eten.

Dat meldde de vrouw van president Donald Trump in een officiële verklaring van het Witte Huis.

Melania zei ook dat ze de moed erin heeft gehouden door zich op haar familie te richten en benadrukte het belang van mentale gezondheid.

President Donald Trump is hersteld van zijn besmetting met Covid-19 met behulp van een zware cocktail van experimentele medicijnen  — waaronder remdesivir, de ontstekingsremmer dexamethason en bloedplasma met antistoffen van farmaceut Regeneron.

Melania noemde in haar blogpost een gezond dieet en frisse lucht als hulpmiddelen bij het herstel.

De first lady gaf in haar verklaring niet aan welke vitaminen of andere voedingssupplementen ze heeft genomen, maar zei dat ze milde symptomen had, zoals hoesten, vermoeidheid en pijntjes.

“Ik wil graag iedereen aanmoedigen om een gezond leven te leiden. Met een gebalanceerd dieet, frisse lucht en vitaminen. Dat zijn essentiële dingen om ons lichaam gezond te houden”, aldus Melania Trump.

Lees ook op Business Insider

Er is geen bewijs dat vitaminen of voeding werken als behandeling tegen Covid-19. Wel kunnen supplementen als vitamine D in algemene zin bijdragen aan een verbeterde weerstand.

Ook viroloog Anthony Fauci die de regering Trump adviseert in de coronapandemie, vult zijn dieet aan met vitamine C en D. In september gaf hij 3 tips voor een optimaal immuunsysteem die niks kosten. 

Barron Trump testte ook positief op Covid-19

Barron Trump, de 14-jarige zoon van president Donald Trump en Melania, testte ook positief voor Covid-19, kort nadat zijn ouders een positieve uitslag hadden, aldus Melania Trump.

“Ik dacht natuurlijk gelijk aan onze zoon”, schreef Melania woensdag. “Maar tot onze grote opluchting testte hij eerst negatief. Maar zoals vele ouders in de afgelopen maanden bleef ik me afvragen: hoe zal het morgen of de dag daarna gaan?” 

”Ik zag mijn angst uitkomen toen hij weer werd getest en de uitslag positief was. Gelukkig is hij een sterke tiener en vertoonde hij geen symptomen.”

President Trump liet op 2 oktober weten dat hij en de first lady positief waren getest op het coronavirus.

Trump werd enkele dagen opgenomen in het ziekenhuis, maar herstelde snel met een stevige cocktail van medicijnen.

LEES OOK: Zo begroette Melania Trump Ivanka, vlak voor de verkiezingsspeech waarin Trump fel uithaalde naar Biden