• Max Verstappen is volgens Red Bull-teambaas Christian Horner een groot fan van het voetbalspel FIFA.
  • Volgens zijn baas speelde Verstappen tijdens het Grand Prix-weekend in de VS wel 14 uur FIFA.
  • Verstappen wist zich de afgelopen jaren te plaatsen als een van de 25 beste spelers van het spel wereldwijd.

Max Verstappen staat op het punt om zijn eerste F1-titel te veroveren en kan in de komende drie races zijn winst al bezegelen. Maar dat is niet de enige titel die de Nederlander in het vizier heeft. 

Volgens zijn Red Bull-teambaas Christian Horner is de 24-jarige coureur een enorme FIFA-fan. Hij is zelfs zo fanatiek dat hij afgelopen weekend, tijdens de Grand Prix in de Verenigde Staten, het spel 14 uur gespeeld heeft.

Horner deed de onthulling toen hij door Sky Sports F1 werd gevraagd een geheim over Verstappen te onthullen aan de kijkers van de zender. “Er is waarschijnlijk heel veel dat fans niet weet over Max”, zei hij. “Hij heeft dit weekend waarschijnlijk zo’n 14 uur FIFA gespeeld.”

Verstappen staat bekend als een groot fan van het videospel en is een van de beste spelers wereldwijd. Volgens FIFA-statistiekensite Futwiz wist Verstappen, die in het spel de naam ‘crgboy007’ gebruikt, in 2019 de 21ste plek te behalen op de ranglijst van de FIFA Ultimate Team-modus.

Verstappen speelde eerder op Twitch een potje FIFA tegen collega F1-coureur Lando Norris, ook een grote gamer, waarbij hij hem met gemak versloeg in de drie wedstrijden die ze speelden.

In een gesprek met Sky in het weekend voegde Horner toe dat Verstappen "naast gamen ook nog altijd veel van rijden houdt".

"Hij is een geweldige kerel en echt bescheiden", zei hij. "Je ziet soms dat hij zich een beetje ongemakkelijk voelt bij alle aandacht die hij krijgt, want hij houdt gewoon van autorijden.”

Verstappens FIFA-spel leek geen afbreuk te doen aan zijn prestaties in het weekend. Hij verzekerde zich van poleposition voor de race en hield vervolgens Lewis Hamilton op afstand om zo zijn achtste race van het seizoen te winnen en zijn voorsprong in het WK-klassement verder uit te breiden.

Lees meer over Max Verstappen: