Niet alleen het hele Formule 1-seizoen van 2021 gaat de boeken in als een van de spannendste en gekste ooit, ook Max Verstappen schrijft geschiedenis nu hij de allereerste Nederlandse wereldkampioen is in de koningsklasse van de autosport.

Die prestatie gaat gepaard met een leuke financiële stimulans van zijn team, Red Bull Racing.

Hoe hoog het bedrag is dat de renstal naar de Nederlandse coureur overmaakt, is onduidelijk. De contracten tussen F1-coureurs en teams worden altijd vakkundig geheim gehouden. Maar sportmarketeer Bob van Oosterhout schat dat Verstappen 7 tot 10 miljoen euro extra op zijn bankrekening kan bijschrijven.

“Normaal gesproken krijgt Verstappen een salaris tussen de 45 en 50 miljoen. Daar komt, als-ie kampioen wordt, nog eens tot 10 miljoen bovenop”, zei Van Oosterhout tegen de Limburgse omroep 1Limburg.

Internationale sponsors

Natuurlijk zorgt de F1-titel ervoor dat de marketingwaarde van Verstappen omhoog gaat. Dat betekent mogelijk meer internationale sponsors die zich aan de coureur willen verbinden om mee te liften op zijn succes.

Maar het is volgens Van Oosterhout nog maar de vraag of de Limburger belletjes krijgt van internationale bedrijven. De autosport heeft op dit moment niet de beste reputatie onder adverteerders. "Mensen vinden klimaat en inclusiviteit steeds belangrijker. Dan is de autosport niet bepaald de plek om in te investeren", stelt Van Oosterhout.

Verstappen heeft op dit moment vooral Nederlandse persoonlijke sponsors die hem naar verluidt rond de 5 miljoen euro per jaar betalen.

Lees ook: Max Verstappen versus Lewis Hamilton: buiten het circuit wint Max het niet

Jaarloon en bonussen

Verstappen is de op één na best betaalde coureur in de Formule 1. Zijn eerder geschatte jaarlijkse vergoeding van 33 miljoen euro haalt het niet bij de geschatte 40 miljoen euro per jaar van Lewis Hamilton.

En dan hebben we het hier nog over het kale loon van de coureurs. Beide rivalen krijgen nog bonussen voor elke race die ze winnen en elk WK-punt dat ze bijschrijven. In het geval van Verstappen zou dit gaan om 50.000 euro per verdiend WK-punt en 250.000 euro per gewonnen race.

Met 395,5 punten en 10 gewonnen races kom je uit op een bonus van ruim 12.387.500 euro. Tel daarbij de 10 miljoen euro kampioenschapsbonus op en je komt op een totale beloning van 55.387.500 euro.

Niet slecht voor een jaar rondjes racen.

[activecampaign form=34]

Lees meer over de Formule 1 en Max Verstappen: