Mary L. Trump is van plan binnenkort een vernietigend boek over haar oom Donald uit te brengen.

Volgens de president mag ze vanwege een geheimhoudingsovereenkomst helemaal geen boek over hem publiceren.

Mary Trump trad tot nog toe nauwelijks in de openbaarheid en ligt al zeker twintig jaar overhoop met haar oom.

Een nichtje van de Amerikaanse president Donald Trump gaat op 28 juli een openhartig en vernietigend boek publiceren over haar oom en de rest van de familie.

Mary L. Trump is de dochter van de 1981 overleden Fred Trump jr., de oudere broer van de president die ooit eerste erfgenaam van het vastgoedimperium van de familie Trump was.

Freddy werd beschouwd als het zwarte schaap van de familie en overleed op 42-jarige leeftijd aan de gevolgen van alcoholmisbruik.

In haar boek schetst Mary L. Trump een “onthullend portret van Donald Trump en de familie die hem liet uitgroeien tot de persoon die hij nu is”, stelt de uitgever.

De president sprak zich afgelopen weekend in een interview met Axios voor het eerst uit over het boek. Hij zei dat zijn nichtje het boek helemaal niet mag publiceren omdat ze een “zeer krachtige geheimhoudingsverklaring” heeft getekend toen ze samen met haar broer een rechtszaak schikte.


Mary Trump wil het boek over haar oom Donald op 28 juli publiceren. De titel luidt: ‘Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man.’

 

Bron: Simon & Schuster


Mary is de dochter van Fred Trump jr. de oudste broer van de president en ooit eerste erfgenaam van het vastgoedimperium van de familie Trump. Haar moeder is Linda Clapp, een stewardess die Freddy leerde kennen tijdens zijn opleiding tot piloot.

De profielfoto en biografie van een niet-geverifiëerd Twitter-account met de naam Mary L. Trump. Bron: Twitter

Fred Trump jr. en Linda Clapp trouwden in 1962 en kregen twee kinderen: Fred Trump III en Mary.

Mary en haar broer werden vernoemd naar hun grootouders van vaders kant: Fred Trump sr. (de vader van Fred jr. en Donald) en zijn oorspronkelijk uit Schotland afkomstige vrouw Mary Anne MacLeod Trump.

Het huwelijk tussen Fred jr. en Linda hield niet erg lang stand. Ze gingen in 1970 na acht jaar uit elkaar, omdat het drankmisbruik van Freddy steeds verder uit de hand liep.

Bron: The Washington Post


Freddy overleed in 1981 op 42-jarige leeftijd aan de gevolgen van alcoholisme. Hij werd gezien als het zwarte schaap van de familie en heeft nooit interesse getoond in het vastgoedimperium van de familie.

Een foto van de familie Trump, met Donald als tweede van rechts. Bron: Trump Campaign

Bron: The Washington Post


Toen Fred Trump sr. in 1999 overleed, vochten zijn kleindochter Mary Trump en haar broer zijn testament aan, omdat zij vonden hun aandeel in de erfenis te klein was.

Fred Trump sr. en zijn zoon Donald Trump. Bron: AP/MediaPunch Standard

De zaak rond de erfenis van Fred Trump sr. handelde om de verdeling van diens enorme vermogen.

Het grootste deel van de erfenis werd verdeeld over zijn vier nog levende kinderen. Maar Mary en Fred III vonden dat zij recht hadden op wat het erfdeel van hun vader zou zijn geweest.

Bron: New York Daily News


Donald Trump zorgde er mede voor dat neef en nicht Mary en Fred III werden uitgesloten van de zorgverzekering van de familie. Dat was een flinke klap voor Fred III die net een zoon had gekregen met ernstige gezondheidsproblemen.

Bron: New York Daily News


In rechtbankdocumenten noemde oma Maryanne Trump Barry haar neefje en nichtje Fred III en Mary “afwezige kleinkinderen” die hun opa en oma alleen in de vakantie zagen. Maar in haar boek schrijft Mary Trump dat ze “een groot deel van haar jeugd” heeft doorgebracht in het huis van haar grootouders in Queens.

Foto: Katie Warren/Business Insider

Bron: New York Daily News, Simon & Schuster


De zaak rond de erfenis van Mary en Fred III werd in het jaar 2000 geschikt. Donald Trump zei afgelopen jaar tegen The Washington Post dat “het goed heeft uitgepakt en we weer prima met elkaar overweg kunnen.”

Donald Trump met zijn vrouw Melania en zijn moeder Mary in februari 2000. Zijn nichtje Mary L. Trump is vernoemd naar haar oma. Bron: Davidoff Studios/Getty

Bronnen: Washington Post, Business Insider


Mary Trump heeft volgens de website The Daily Beast bij de schikking rond de erfenis van Fred sr.  een geheimhoudingsverklaring getekend. Die zou nu door de president gebruikt kunnen worden om publicatie van Mary’s boek tegen te houden.

Fred Trump jr., de vader van Mary Trump en oudste broer van Donald Trump in 1966. Bron: Louis Liotta/New York Post Archives /NYP Holdings, Inc. via Getty

Bronnen: The Daily Beast, Business Insider


Mary Trump heeft een master behaald in de Engelse literatuur aan de Columbia-universiteit en een proefschrift voltooid bij de Adelphi Universiteit. Volgens haar uitgever is ze docent geweest in de vakken traumapsychologie, psychopathologie en ontwikkelingspsychologie.

De campus van de Columbia-universiteit in New York. Bron: Rob Kim/Getty

Bronnen: “Diagnosis: Schizophrenia,” Simon & Schuster


Uit het verkiezingsregister van de staat New York State blijkt dat Mary als Democraat staat geregistreerd . In een Twitter-account met haar naam is regelmatig steun uitgesproken voor Hillary Clinton.

Donald Trump en Hillary Clinton. Foto: AP Photo/David Goldman

Het Twitter-account bevat meldingen op de avond dat Trump werd verkozen tot president. In een van de tweets stond dat dit “één van de ergste avonden van mijn leven” is.

Donald Trump zwaait zijn aanhang toe na zijn overwinningsspeech op 9 november 2016. Bron: Jessica Rinaldi/The Boston Globe via Getty


Mary Trump woont volgens haar uitgever Simon & Schuster samen met haar dochter in New York. Haar boek is een “onthullend en gezaghebbend portret van Donald J. Trump en de familie die hem heeft gevormd”, stelt de uitgever.

Donald Trump in zijn kantoor in de Trump Tower in 2012. Foto: Jennifer S. Altman/For The Washington Post via Getty

Bron: Simon & Schuster


In het boek staat volgens diverse Amerikaanse media dat Donald Trump de draak stak met zijn vader toen die in de jaren negentig Alzheimer kreeg.

 

Bronnen: Simon & Schuster, Business Insider


De president reageerde in een interview met Axios op 21 juni door te stellen dat zijn nichtje het boek helemaal niet mag publiceren vanwege een “zeer krachtige geheimhoudingsovereenkomst” die zij en haar broer hebben getekend.

President Donald Trump op 18 juni 2020 in het Witte Huis. Bron: Alex Wong/Getty

Bronnen: Axios, Business Insider


Trump ontkende ook dat hij zijn vader heeft bespot toen die Alzheimer kreeg. Volgens de president “klopt daar helemaal niks van” en is het “walgelijk om zoiets te beweren.”

Donald and Fred Trump bij de opening van de openbare ijsbaan Wollman Rink in Central Park in New York op 6 november 1987. Foto: Dennis Caruso/NY Daily News Archive via Getty

Bron: Axios


Hoewel het boek nog niet is gepubliceerd staat het al op de tweede plek in de bestsellerslijst van Amazon.

Foto: Amazon

Mary L. Trump moet vooralsnog alleen voormalig veiligheidsadviseur John Bolton voor zich dulden met zijn eveneens vernietigende boek over Donald Trump “The Room Where It Happened.”

Bron: Amazon

Lees hier meer over Donald Trump: